Kod Krka održano najveće natjecanje u ronjenju na dah u regiji, Adriatic freediving trophy

Najdublji zaron odradio je Petar Klovar na 107 metara, a ostvario je i zaron vrijedan svjetskog CMAS rekorda zaronivši na 93 metra dubine bez peraja

Proteklog tjedna održalo se najveće natjecanje u ronjenju na dah u regiji, Adriatic freediving trophy na otoku Krku u gradu Krku, točnije na najdubljoj točki Kvarnera u kanalu Krušija pored Plavnika. Nešto preko 30 natjecatelja sa svih krajeva svijeta odmjerili su snage u dubinskim zaronima te su kao najuspješniji se pokazali Petar Klovar, John Munoz, Sanda Delija i Mojca Haberman. Najdublji zaron odradio je Petar Klovar na 107 metara, a ostvario je i zaron vrijedan svjetskog CMAS rekorda zaronivši na 93 metra dubine bez peraja.

„Zaron je prošao odlično, mogu reći da sam dao gotovo sve od sebe, još je tu malo rezerve koja će dobro doći na svjetskom prvenstvu uskoro. Uvjeti su odlični, hladnije je nego na svjetskom, što znači da imamo još bolji trening“, rekao je Petar Klovar, natjecatelj i pobjednik po CMAS iz kluba OCEAN Rijeka.

Organizacijski je ovo još jedan velik uspjeh suradnje kluba Ocean i Centra aktivnosti Krk, kao i cijele lokalne zajednice i glavnih pokrovitelja natjecanja, Grada Krka i Turističke zajednice Grada Krka, koja je postavila Grad Krk na natjecateljsku kartu svijeta u ovom iznimno brzo rastućem i popularnom sportu.

„Ovo je uvijek kompleksno za organizirati, pogotovo kada imamo dvije federacije istovremeno, a ove godine smo prvi puta imali i CMAS prvenstvo Hrvatske, povrh svega ostalog. Sve je prošlo jako dobro, zapravo je nevjerojatno da smo imali toliko uspješnih zarona bez ijednog jedinog kašnjenja i bez ikakvih protesta nakon objave dnevnih rezultata, što je stvarno rijetkost u ronjenju na dah. Nakon svih ovih godina očito je da smo se jako dobro ispraksirali u najmanjim detaljima i isprofilirali ekipu ljudi koja dobro zna svoj posao. Imamo nekih inovacija za iduću godinu, tako da se radujem dočekati ponovo sve te sportaše na Kvarneru”, kaže organizator i glavni sudac natjecanja.

Iako možda nije u idealnom tropskom moru, Grad Krk, Centar aktivnosti Krk i Ocean Rijeka ponovo su pokazali da je najvažniji aspekt ponude upravo organizacijska vještina i sportska stručnost, što u kombinaciji sa gostoljubivošću stečenom kroz desetljeća turizma, daje odličnu platformu za velike sportske manifestacije i posjetitelje izvan same sredine ljeta.

error: Content is protected !!