Književne večeri i razgovori uz knjigu: U Krku je pokrenuta Bookoteka, priključite joj se i otkrijte nove svjetove!

“Krenite s nama u pustolovinu otkrivanja novih svjetova. Iznenadit ćete se koliko ih ima, koliko su različiti, a ujedinjuju sve nas i obogaćuju nas nezaboravnim iskustvom! Pridružite nam se na književnim večerima, razgovorima uz knjigu i druženju”

U Gradu Krku pokrenuta je Bookoteka – book klub ili čitateljski klub koji su, potaknute vlastitom ljubavlju prema knjigama, pokrenule politologinja Jovana Čutul, povjesničarka umjetnosti Dajana Grgantov i Daria Papa, kroatistica, pedagoginja i knjižničarka.

“Čitanje je za neke radost, za neke potreba poput disanja, za neke obaveza, za neke nužno zlo. Koliko različitih odnosa prema knjizi i čitanju imamo, toliko različitih čitatelja postoji. Čitanje je poput gradnje nove kuće. Na početku gradnje zamišljaš njezin kraj, ali kad do njega dođe, uvijek te dodatno iznenadi i oduševi. Nismo ni svjesni koliko u procesu gradnje (čitanja) učimo, ne samo o svijetu oko nas, nego i o svijetu unutar nas samih”, kaže Daria Papa.

Prvo druženje Bookoteke održat će se 19. lipnja ispod Valamar Koralj Romantic hotela, kod Otvorene knjižnice Kreativnog Krka s početkom u 10:00 sati.

Prva knjiga na repertoaru je Mala pariška knjižara Nine George i govori upravo o snazi knjige. Knjižar Jean Perdu vjeruje u moć čitanja i točno zna koja knjiga liječi koju bolest duše. Zna koja liječi tugu, koja ostavljene duše, koja pomaže u odrastanju i prihvaćanju životnih činjenica kakve god one bile. On u svojoj plovećoj knjižari Pharmacie littéraire prodaje romane kao lijek. No istodobno ne zna kako bi sam sebe izliječio od jedne noći prije dvadeset jednu godinu kad ga je lijepa Provansalka Manon napustila dok je spavao. Nije ostavila ništa osim pisma – koje Perdu nije imao hrabrosti pročitati. Sve do toga ljeta. Do ljeta koje će promijeniti sve i odvesti ga iz male ulice Montagnard na putovanje u prošlost, u uspomene, u srce Provanse i natrag u život.

“Krenite s nama u pustolovinu otkrivanja novih svjetova. Iznenadit ćete se koliko ih ima, koliko su različiti, a ujedinjuju sve nas i obogaćuju nas nezaboravnim iskustvom! Pridružite nam se na književnim večerima, razgovorima uz knjigu i druženju. Više o našim aktivnostima i planovima uskoro”, poručuju dame iza Bookoteke.

error: Content is protected !!