Kamo za vikend? Upoznajte Malinsku kroz vođene edukativne šetnje i nordijsko hodanje

Edukativne šetnje povijesnim i pješačkim stazama i šumskim putevima obuhvatit će niz zanimljivih ruta

U suradnji s Klubom za športsku rekreaciju “Gorovo”, Turistička zajednica Općine Malinska-Dubašnica pokrenula je projekt “Nordijskim hodanjem i pješačenjem upoznajmo Malinsku”, koji je zamišljen kao simbioza zdravog načina života i upoznavanje sudionika s bogatom poviješću mjesta.

Staze su prilagođene svakoj dobi i fizičkoj spremi sudionika i obuhvaćuju područje Malinske i okolnih mjesta, a vođene šetnje startat će iz centra Malinske svake nedjelje u 9:00 sati, od 23. svibnja pa sve do 20. lipnja.

Edukativne šetnje povijesnim i pješačkim stazama i šumskim putevima obuhvatit će sljedeće rute::

MALINSKA TRG – RAJSKA CESTA – KIJAC – RAJSKA CESTA – MALINSKA TRG ( 8,6 KM, 2,5 H, LAGANA STAZA) – 23.05. i 13.06. 2021.
MALINSKA – PORAT – MALINSKA TRG ( 7,6 KM, 2,30H, LAGANA STAZA) – 30.05. i 20.06. 2021.
MALINSKA TRG – SV. VID-CICKINI – SRŠIĆI – SV.VID – MALINSKA TRG ( 8 KM, 2,40 H, SREDNJE TEŠKA STAZA) – 06.06.2021.

Preporučuje se da svaki sudionik nosi prikladnu odjeću i obuću te uzme bočicu s vodom, dok će štapove za nordijsko hodanje osigurati organizator. Maksimalan broj po grupi je 25 sudionika, a zbog vremenskih (ne)prilika moguće su eventualne izmjene rute.

Nordijsko hodanje je kondicijsko hodanje pomoću specijalno dizajniranih štapova, koji u rad uključuju i gornji dio tijela, te pružaju vrlo efikasan, aeroban i lak način da poboljšate vašu kondiciju bez obzira na dob, spol i psihofizičke mogućnosti učesnika. Ono može biti i do 40% efikasnije od običnog hodanja, ovisno o intenzitetu, te je vrlo pogodno u rehabilitaciji, tzv. „rehabilitacijsko nordijsko hodanje“.

Projekt će se održati u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, a dodatne informacije mogu se dobiti od trenera Dalibora Korenića na broju telefona 091 420 0650 i e-mailu ksr.gorovo@gmail.com.

error: Content is protected !!