Kamo na maškaranu feštu ovoga vikenda?

I ovog vikenda na Krku se sprema niz maškaranih fešti, a već sljedećeg tjedna dolazi i kraj najluđeg godišnjeg doba

U šatoru u Bogovićima zabava uz Maura Staraja i la Bandu te grupu Point počinje od 19 sati, uz slobodan ulaz. U isto vrijeme, u 19 sati pred šator dolaze i alegorijska kola s kojima će se Dubašljani predstaviti na Riječkom karnevalu. Dubašljansku troju i sve ostale krčke predstavnike moći ćete vidjeti uživo na karnevalu, na Kanalu Ri i streamu pute YouTubea, OVDJE.

Mesopusni utorak, 13. veljače, obilježit će dolazak maškaranih traktora, čitanje osude odnosno „teštamenta“, primopredaja ključeva te fešta na kojoj će maškare posljednji put ove godine rasplesati grupa Point.

Maškarane fešte spremaju se i u Narodnom domu u Puntu. U subotu 10. 2. na rasporedu je Cukar i kafe, 12. veljače slijedi kordija, a 13. veljače Mesopust.

Finalna fešta ovogodišnjeg mesopusta u gradu Krku održat će se u utorak, 13. veljače, uz bogat program i feštu u organizaciji udruge Kreativni Krk i karnevalske grupe Povero Keko. Jutro će biti rezervirano za vrtićarce i osnovnoškolce, a druženje maškara na rivi počinje od 15 sati. Pust će “platiti glavom” u 19 sati, a maškare će ovom prilikom zabavljati grupa Insula.

U nedjelju, 11. veljače pridružite maškarama i na ispraćaju maškaranih udruga “Babani” i “Omišljanski Babani” na kružnom toku u Omišlju, od 9 sati. Za kraj maškaranog razdoblja, maškare će tradicionalno kao i svake godine, u svojim kostimima ispratiti mesopusta te se prošetati po Omišlju. Promenada od Pušće do Place krenuti će u 13:00 sati, a čitanje presude i paljenje mesopusta krenut će u 17:30.

Veselo će biti i na bašćanskom području – fešta za male maškare počinje ove subote od 16 sati, a vele će od 19 sati u narodnom domu u Jurandvoru zabavljati Goodstuff trio.

error: Content is protected !!