Općina Matulji proslavila svoj dan

“Ova je općina jedna od najperspektivnijih u Hrvatskoj, mnogima može biti primjer i mi ćemo se potruditi da se nakon svih do sada realiziranih projekata, velika ulaganja nastave”, rekao je ministar Oleg Butković

Općina Matulji svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanoj u Školskoj sportskoj dvorani obilježila je svoj Dan. Uzvanike, među kojima je bio zamjenik župana Vojko Braut i ministar Oleg Butković, dočekali su predsjednica Općinskog vijeća Iva Letina, načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela i njegov zamjenik Eduard Baćić.

Nakon pozdravnog govora predsjednice Vijeća Ive Letine, nazočni su imali priliku pogledati promotivni film s osvrtom na prošlu godinu. Moglo se saznati što se sve učinilo tijekom 2023. godine, a Iva Letina je uz ostalo zahvalila svima koji sudjeluju u radu općine na zajedništvu i ljubavi za ovaj kraj i istaknula da im je svima, bez obzira na stranački predznak važan razvoj svakog kutka općine Matulji.

Načelnik Kinkela je najavio tri važna projekta koji su pred realizacijom i to izgradnju novog dječjeg vrtića u Rukavcu, obnovu Hangara i energetsku obnovu škole Brešca.

“Ova je općina jedna od najperspektivnijih u Hrvatskoj, mnogima može biti primjer i mi ćemo se potruditi da se nakon svih do sada realiziranih projekata, velika ulaganja nastave”, rekao je ministar Oleg Butković.

U posebnom su dijelu programa istaknuti prošlogodišnji dobitnici Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske – srebrnu povelju u kategoriji “tradicijska (ruralna) gastronomija” osvojio je Restaurant Stancija Kovačići, brončanu povelju u kategoriji “Craft turizam” – Pivovara Morčić, a posebno priznanje u kategoriji “Vinski turizam” – Jarbola OPG Ružić.

Na sjednici je dodijeljena povelja za počasnog građanina Općine Matulji, a osvojio ju je Slovenac Franc Mužič. Na samom početku programa je hrvatsku himnu izvela Dora Demark, a zatim su Dora Demark i Teo Matijašić izveli svečanu pjesmu PGŽ “Zavičaju tebi”. Za kraj su “Kvarnerijanu” izveli Lina Grlaš i Teo Matijašić.

FOTO: Sergej Drechsler, Novi List / PGŽ
error: Content is protected !!