Još 4 dana za prijavu na akciju Motociklom u život: naučite sigurno voziti motocikl na Automotodromu Grobnik

Preventivno-edukativna akcija održava se 10. lipnja, a pravo sudjelovanja na besplatnoj edukaciji ima 15 ljubitelja vožnje na dva kotača

Prepoznatljiva preventivno-edukativna akcija Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije “Motociklom u život” održat će se 10. lipnja na Automotodromu Grobnik, najavljuje portal o kulturi i sigurnosti prometa Žmigavac (https://zmigavac.hr/)

Prijaviti se mogu svi zainteresirani kandidati s A2 i A kategorijom, osim vozača koji posjeduju licencu za mototrke i/ili koji su učestvovali u prethodnim akcijama. Svi koji zadovolje navedene uvjete postati će potencijalni kandidati, a prvih 15 koji se prijave imati će pravo sudjelovati na zanimljivoj preventivo-edukativnoj akciji. Naime, zbog prostornih i organizacijskih ograničenja u jednoj akciji s cjelovitim programom (teoretski i praktični) može sudjelovati do 30 polaznika, no zbog epidemioloških mjera broj polaznika se smanjio na 15. Prijave se zaprimaju zaključno do petka (4. lipnja), a prioritet u odabiru biti će vrijeme dostave ispunjene prijavnice koja se nalazi na sljedećoj web adresi:
http://www.pgz.hr/moto/

Akcija se održava od 2005. godine i prva je takve vrste u Hrvatskoj. Program edukacije provodi se na jednodnevnom besplatnom seminaru na kojem se polaznici na zanimljiv i dinamičan način upoznaju od strane stručnjaka iz pojedinih područja s važnim temama u cilju povećanja sigurnost u prometu. U dijelu teoretskog predavanja kandidati se upoznaju sa značajem nabavke odgovarajuće opreme za motocikl i vozača, tehnikama sigurne vožnje, od strane medicinskih stručnjaka prezentiraju se teške posljedice stradavanja u prometu, predstavnici policije upozoravaju na najčešće i najopasnije prekršaje, a HAK-ovi ispitivači kroz prigodne testove polaznike upoznaju što su sve zaboravili od prometnih propisa i sigurnosnih pravila.

U drugom dijelu program sadrži praktični dio u kojem vrhunski vozač-instruktor Krešimir Erdec Kec, dugogodišnji natjecatelj i osvajač zlatne kacige u prvenstvu Hrvatske i osnivač motociklističke škole sigurne vožnje, demonstrira simulirane iznenadne opasne situacije koje motociklisti susreću na cesti te daju stručne preporuke kako izbjeći odnosno prevladati opasnosti bez neželjenih posljedica. Svi polaznici provode samostalno obuku.

error: Content is protected !!