Nazire se kraj prometnom kolapsu u najprometnijoj shopping zoni grada Krka, evo što je u planu

“Odmah po završetku sezone počeli smo sa raspravljanjem o mjerama koje treba poduzeti kako bi se riješio problem otežanog prometovanja u poslovnoj zoni Sv. Petar u gradu Krku”, kaže gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić

Prometni kolaps koji je ovoga ljeta bio svakodnevna pojava u krčkoj poslovnoj zoni Sv. Petar, odnosno na području shopping centara Lidl – Konzum – Shop Park Krk, već sljedećeg ljeta mogao bi postati prošlost. Naime, nakon brojnih pritužbi građana koji su ponekad i više od sat vremena čekali na izlaz iz najposjećenije otočne shopping zone, Grad Krk je odlučio poduzeti potrebne mjere kako bi se pronašlo rješenje.

“Proteklih godina zaprimili smo niz primjedbi na gužve koje se u ljetnim mjesecima stvaraju u poslovnoj zoni Sv. Petar u gradu Krku na području trgovačkih centara, odnosno prometnica koje povezuju trgovačke centre i njihova parkirališta sa Ulicom Stjepana Radića. Problem je dodatno naglašen za vrijeme lošijih vremenskih prilika tokom ljetnih mjeseci zbog većeg priliva kupaca. S obzirom da su u navedenoj zoni smještena četiri velika trgovačka lanca koja privlače kupce, ne samo iz Grada Krka već i ostalih naselja na otoku, očekivano dolazi i do opterećenja prometne infrastrukture posebice zbog broja kupaca koji se u ljetnim mjesecima drastično poveća u odnosu na ostale periode u godini, kada nisu vidljivi problemi u vidu stvaranja gužvi i otežanog prometovanja. Kako je ova sezona iznenadila u pozitivnom smislu gledajući na broj posjetitelja, tako je i ovaj problem o kojem pričamo dodatno naglašen te smo odmah po završetku sezone počeli sa raspravljanjem o mjerama koje treba poduzeti kako bi se riješio problem otežanog prometovanja u poslovnoj zoni Sv. Petar u gradu Krku”, kaže gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić.

Jedan od prvih koraka u rješavanju problema bit će izrada prometnog elaborata preregulacije prometa na području na kojem se nalazi trgovački lanac Tommy te ispitivanje mogućnosti izlaza iz zone kroz novoizgrađenu cestu ispod upravne zgrade tvrtke GP Krk.

“Također, vrlo važna stavka u rješavanju problema bit će i nastavak izgradnje prometnice kojom će se spojiti zona Sv. Petar sa Vršanskom ulicom koja će znatno rasteretiti dosadašnji (i jedini) ulazno/izlazni pravac na kojem su se stvarale najveće gužve. Nadam se da će ova dva navedena rješenja biti realizirana u što skorijem roku i prije iduće sezone kako bi izbjegli probleme protekle sezone te podigli razinu sigurnosti prometovanja na zadovoljstvo svih naših građana i gostiju”, ističe gradonačelnik Vasilić, kojeg smo pitali i kakvi su daljnji planovi za ovo područje.

“Što se tiče planova za budućnost, u tijeku je i planiranje izgradnje kružnog raskrižja u Vršanskoj ulici, ispred trgovačkog centra Plodine u Krku, kojim bi se navedena ulica spojila s prometnicom koja vodi u poslovnu zonu s obzirom da je sadašnje raskrižje jedno od točaka gdje se stvaraju gužve. Izgradnjom kvalitetnog kružnog raskrižja planira se znatno ubrzavanje protočnosti prometa i smanjenje gužvi”, pojašnjava gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić.

error: Content is protected !!