Eko akcija “Za lipču nam Dubašnicu” ove subote u Malinskoj

“Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, velike i male, udruge i pojedince te ljubitelje mora i prirode da nam se pridruže na ovogodišnjoj akciji čišćenja”

S ciljem očuvanja mora i bioraznolikosti na području Općine Malinska-Dubašnica, u subotu, 19. lipnja 2021. godine, u sklopu dugogodišnjeg projekta Za lipču nam Dubašnicu održat će se još jedna hvalevrijedna akcija čišćenja podmorja.

“Cilj ovog projekta je naše more i priobalje očistiti od nepotrebnog otpada, koji bi umjesto u moru trebao završiti na za to predviđenim – reciklažnim dvorištima. Kako bi otpad mogao stići na svoje „posljednje“ odredište u akciji će sudjelovati i Ronilački centar Pelagos, Športsko ribolovno društvo Lastavica, Športsko streljaški klub Dub, Dezinsekcija d.o.o. Rijeka i Ponikve d.o.o.”, kažu iz TZ-a Malinska-Dubašnica.

Kako bi rezultat bio što bolji, organizatori se nadaju dobrom odazivu mještana i zaljubljenika u malinskarsko more i podmorje: “Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, velike i male, udruge i pojedince te ljubitelje mora i prirode da nam se pridruže na ovogodišnjoj akciji čišćenja”.

Prema rasporedu  okupljanje je u 9 sati ispred Interpretacijskog centra u Malinskoj, kada će sudionici dobiti raspored čišćenja po lokacijama. Start akcije je u 10 sati, a u 13:30 predviđen je i ručak za sve sudionike.

error: Content is protected !!