FOTO/VIDEO Frankopani, vitezovi, Gustafi i more dobre zabave – počeo je 498. Krčki sajam

Ključevi grada ponovo su se  našli u frankopanskim rukama, a to znači da su brojni znatiželjnici imali priliku isprobati i neke od srednjovjekovnih vještina, poput mačevanja i streličarstva, kao i nazočiti vrlo atraktivnim viteškim borbama i zabaviti se uz zvuke srednjovjekovne glazbe

Šušur, glazba, zveckanje mačeva i smijeh ispunili su ovog ponedjeljka krčke trgove i ulice na samom početku tradicionalnog 498. Krčkog sajma – Lovrečeve. Krčki sajam od pamtivijeka je mjesto susreta, trgovanja, druženja i zabave, a točno tako i nikako drugačije bilo je i sinoć, kada su Knezovi Krčki Frankovi sa svojom svitom i brojnim gostima sajam i službeno proglasili otvorenim.

Ključevi grada ponovo su se  našli u frankopanskim rukama, a to znači da su brojni znatiželjnici imali priliku isprobati i neke od srednjovjekovnih vještina, poput mačevanja i streličarstva, kao i nazočiti vrlo atraktivnim viteškim borbama i zabaviti se uz zvuke srednjovjekovne glazbe.

Nakon nastupa Mićih Bodula, rijeka ljudi prelila se na rivu, gdje je najprije uz Gustafe, a zatim i uz Night Express zaplesalo i mlado i staro u odličnoj atmosferi prave primorske fešte.

Slično se sprema već večeras, druge večeri Krčkog sajma, kada će se na pozornicu popeti Matija Cvek i & The Funkensteins, dok na Kamplin stiže fire show, kao i viteška natjecanja i radionice srednjovjekovnih plesova.

Kompletan program 498. Krčkog sajma dostupan je OVDJE, a što je na rasporedu danas i kako je bilo na otvorenju, donosimo u nastavku:

9.8.2022., UTORAK

20:45 Šetnja gradom Knezova Krčkih Frankopana
 
TRG KRČKIH GLAGOLJAŠA / ispred Franjevačkog samostana Krk
19:45 Storytelling: “Frankopani, koji i dalje žive kroz nas” – besplatne interpretacijske šetnje gradom Krkom (na poljskom jeziku)

TRG KAMPLIN

09:00 Medena radionica – demonstracija vrcanja meda
18:00 Izložba viteške opreme, mogućnost razgledavanja srednjovjekovne opreme, slikanje s vitezovima – Povijesna udruga Kaštel
19:00 Radionice s djecom, prikaz viteških vještina i znanja – Povijesna udruga Kaštel
20:00 Radionica: Izrada ribica od gline
21:00 Radionica: “Srednjovjekovni plesovi” – Dramski studio “Frankopan”
21:00 Viteški turnir, natjecanje za ruku princeze – Povijesna udruga Kaštel
22:00 Fire show – Povijesna udruga Kaštel

KRČKA RIVA

20:30  Promenadni nastup folklornog društva Kornić
21:30  Matija Cvek & The Funkensteins
23:00  Infinity Band

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!