Je li zaista sve otkazano? Nije! Provjerili smo gdje su sve fešte u lipnju

Već početkom godine otočne turističke zajednice i općine su imale gotov plan manifestacija za predstojeću sezonu, a onda je došla korona i – sve je otkazano. Tako se barem čini po programima objavljenim na službenim stranicama TZ-ova, koji mahom zjape prazni. U trenutku kada se preporuke HZJZ-a mijenjaju iz dana u dan, što planiranje na duži rok čini pravim izazovom, provjerili smo hoće li ljeto doista proći bez ijedne fešte.

Dobra je vijest da – neće.

Veliki koncerti u Dobrinju su otkazani, ali u planu je folklor i manji koncerti, baš kao i na području Omišlja. U Njivicama su u planu nastupi klapa, a za veće događaje bit će potrebno pričekati kolovoz, kada je na redu Stomorina ili Vela Gospoja. Još se razmatra i mogućnost održavanja Festivala sladoleda u Njivicama. Iz TZ-a Dobrinj su nam otkrili da su neke zvučnije manifestacije moguće u srpnju i kolovozu, no konačna potvrda i termini znat će se tek krajem lipnja.

Na području Malinske nema čekanja, prva fešta je na rasporedu već ove subote, 13. lipnja. Na Antonju, u Svetom Antonu kod kapelice će nastupiti Grupa Point, uz standardnu ponudu hrane i pića.

Dva tjedna kasnije, 26. i 27. lipnja na rivi je na rasporedu Malinska Beer Fest, uz live muziku. Prvog dana Beer festa nastupit će Just Blues Not Brothers i Nadzorni Odbor, a drugog dana za dobro raspoloženje su zaduženi Grapevine Babies, Infinity i DJ Luca Montecchi.

Osim toga, u sportskoj dvorani u Bogovićima te uz more u Malinskoj od 26. do 28. lipnja održava se i 1st IBB & 4th IDC Summer Edition, Island Dance Competition te prvi Island Beach Battle. Riječ je o međunarodnom plesnom natjecanju otvorenom za sve plesače, za koje su osigurane i novčane i praktične nagrade.

Kad je u pitanju Grad Krk, tradicionalni Krk Music Fest je nažalost otkazan skupa s nizom drugih planiranih manifestacija, ali je upravo u pripremi novi program. Nesvakidašnjoj situaciji unatoč, iz TZ-a Krk uvjeravaju da će se u Krku ipak imati što vidjeti i gdje se zabaviti, a konkretni datumi i događaji trebali bi biti poznati već za nekoliko dana.

U Vrbniku i Baški su, nažalost, sve manifestacije zasad otkazane, a središtu turističke ponude su biciklističke ture Krk Bike Story, koje dotiču i Punat, a u različitim terminima i Krk, Malinsku, Njivice i Omišalj. Umjesto na feštu, u Puntu 20. lipnja možete na E-biciklijadu, nakon koje je na rasporedu druženje i besplatna večera.

error: Content is protected !!