Izložba i jazz koncert Vedrana Ružića ove nedjelje u Omišlju

Omišalj će ove nedjelje, 05. srpnja, biti otočni centar glazbe i umjetnosti.

Prvo će u galeriji Lapidarij u 11:30 sati biti otvorena izložba Vedrana Ružića pod nazivom „Wagner“, a potom će u 20 sati na omišaljskoj placi Vedran i njegov kolega glazbenik Darko Jurković Charlie održati jazz koncert.

Vedran Ružić vizualni je umjetnik i jazz glazbenik (kontrabas i bas gitara). Diplomirao je 2018. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo, a prethodno je pohađao i Jazz konzervatorij u Klagenfurtu. Imao je više od 20 izložbi u galerijama u Hrvatskoj te inozemstvu. Posljednjih godinu dana fokusirao se na izvedbu serijala slika i skulptura s ciljem povezivanja umjetnosti. Samostalno je izlagao u Galeriji „Greta“ (Zagreb), Galeriji „Sv. Krševan“ (Šibenik), Galeriji „Juraj Šporer“ (Opatija), Galerie „Lumina“ (Beč), Gradskom muzeju „Bad Ischl“ (Austrija)…

Iza sebe ima tri autorska jazz albuma, a dobitnik je i nagrade „Porin“. Također, osvojio je i dvije nagrade „Status“ za najboljeg jazz basista i kontrabasista (2012. i 2020.) te godišnje nagrade za doprinos kulturi Primorsko-goranske županije (2018.), Grada Opatije (2018.) te Općine Matulji (2015. i 2018.), kao i posebno priznanje Akademije primijenjenih umjetnosti. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU-a), Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU Zagreb) te Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika (HUOKU).

I njegov omišaljski koncert svakako će biti izuzetan glazbeni događaj.

Izložba će se moći pogledati do 28.7.2020., a galerija je otvorena svakim danom od 9-11 i 19-21 sat. Ulaz je slobodan.

error: Content is protected !!