Ira Šekuljica srebrna na 22. Croatia Open međunarodnom karate turniru

Unatoč izrazito jakoj konkurenciji, Ira je uspjela izboriti odlično drugo mjesto

U subotu 30.09.2023., u dvorani Centra Zamet održano je Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske 22. Croatia Open, koje je okupilo 1550 učesnika i 194 kluba iz 23 zemlje, a nastupali su uzrasti od 8 godina do seniora.

Karatistica Karate kluba Krk Ira Šekuljica na ovom je natjecanju izborila visoko 2. mjesto u kategoriji kadetkinje (+ 61 kg).

“Na turniru je sudjelovalo mnogo država i konkurencija je bila jaka, a u mojoj je kategoriji bilo 14 natjecateljica iz 6 država. U četvrtfinalu sam se borila sa predstavnicom Srbije i pobijedila sam ju 6:2. U polufinalu sam pobijedila protivnicu iz Hrvatske sa prednošću prvog osvojenog boda, a u finalu sam izgubila od predstavnice Slovačke, sa 3:4 u do samog kraja neizvjesnoj borbi. I tako, natjecanje završavam sa osvojenim 2. mjestom. Do samog kraja sam se trudila i prvotni mi je cilj bio skupiti što više bodova, s obzirom na to da se radi o izbornom turniru za EP u 2. mjesecu. Unatoč jakoj konkurenciji, uspjela sam ostvariti odličan rezultat te se tomu nadam i na sljedećim turnirima”, rekla je Ira, inače dugogodišnja natjecateljica Karate kluba Krk, koja dolazi iz Njivica, Općina Omišalj.

Luca Mrakovčić Wernoth pozicionirao se pak na 5. mjesto u svojoj kategoriji, dječaci (-49 kg).

Uz Iru i Lucu natjecanju su pristupili i Nadia Ibrahimović, Matija Božić, te Amil Majetić, koji iako ovoga puta nisu uspjeli doći do rezultata, ipak su svakom pobijeđenom borbom sakupili određeni broj bodova s kojima će ući u izborni postupak za EP.

 

 

error: Content is protected !!