Počinju tradicionalni Dani maslina u Puntu, sprema se berba, edukacije, degustacije, koncerti…

Na programu je prigodna umjetnička izložba, izložba alata i strojeva potrebitih u maslinarstvu, degustacija, stručne edukacije, prezentacije, radionice za djecu…

Jesen na području Punta već desetljećima je u znaku manifestacije Dani maslina, koja je pokrenuta sada već davne 1996. godine kao prva manifestacija u Hrvatskoj s početnom idejom turističke priredbe, berbe maslina za strane turiste, s ciljem produženja turističke sezone.

Manifestacija svake godine obuhvaća niz događanja, a iznimka nije ni ova jesen. S početkom listopada, na rasporedu je prigodna umjetnička izložba, izložba alata i strojeva potrebitih u maslinarstvu, degustacija, stručne edukacije, prezentacije, radionice za djecu i slično.

Više o ovogodišnjem programu:

četvrtak, 05. listopada:

*9,30 – 14,30 sati, Narodni dom (Vela sala)
Strukovno osposobljavanja PRR Mjera 01. podmjera 1.1. operacija 1.1.2 Uzimanje uzoraka tla za analizu – Karmen Karlić, dipl.ing.agr., Žarko Mulc, dipl.ing.agr., Dominik Gršković, dipl.ing.agr.

*15 sati, Galerija Toš, radionica za maslinare
„Priprema za predstojeću berbu“ Dominik Gršković, „Osvrt na vegetacijsku sezonu“ Karmen Karlić, Ministarstvo poljoprivrede RH – Uprava za stručnu podršku

petak, 06. listopada:

*OŠ Punat – radionica za učenike 8.r. „Priprema i gnojidba tla“ David Mrakovčić, mag.ing.agr.

*16 sati, galerija Toš – radionica „Kušanje krčkih maslinovih ulja i njihovo sljubljivanje s jelima“ Marina Selak, sommelier i senzorni analitičar za maslinova ulja, potrebna prijava ograničen broj sudionika na 25 osoba

* 20:00 sati, Narodni dom, 20. Večer klapske pjesme – ženske i muške klape

Subota, 07. listopada
*9:30 sati

TZO Punat, Udruga maslinara “NAŠKA” i ENTRADA d.o.o. priređuju prodajnu izložbu alata i strojeva programa Campagnola za maslinarstvo. Prezentacija će se održati u subotu 07.10.2023. ispred uljare Punat (Diskont Trgovina Krk) u 9,30 sati.

Pored noviteta tresača maslina, prezentirat će se program akumulatorskih škara za rezidbu sa sigurnosnim senzorom zaštite prstiju od ureza kao i teleskopske pile raznih dužina. U ponudi će biti kompletan program mreža, spreja, prstiju itd. Tresače i alate moći će se kupiti na licu mjesta. Svi maslinari, kao i ostali kojima će oprema i alati pomoći u berbi, pozvani su doći razgledati prezentaciju.

* 10:00 h, galerija Toš

Dječja radionica cijanotipije – Foto klub Krk
Prijave na: 091/399 0066

*18:00 h, galerija Toš
FOTO KLUB KRK predstavlja međunarodnu izložbu pod nazivom “SUMMER,SEA,SUN”! Otvorenje izložbe je u 18,00 sati, a pogledati se može svakim danom od 18:00 do 20:00 sati do 14.10.2023.

* Od 8.10. Organizirana berba maslina u organizaciji hotela KANAJT. Riječ je o posebnoj ponudi koja uz stručno upoznavanje s berbom maslina i maslinovim uljem obuhvaća i video prezentaciju i zakusku, ovisno o terminu i obilazak uljare, a na raspolaganju su i dva moguća jelovnika te vođenje na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku.

Više informacija dostupno je OVDJE.

error: Content is protected !!