I Općina Omišalj svojim je stanovnicima omogućila niz besplatnih pregleda

Moguće je realizirati dva pregleda godišnje po osobi, a da bi se osoba naručila za pregled prethodno je potrebno javiti se u Upravni odjel Općine Omišalj, ured 11, te priložiti presliku osobne iskaznice i liječničke potvrde

Općina Omišalj je u 2024. godini sklopila ugovor s Poliklinikom Kantrida-Dental iz Rijeke, kojim se stanovnicima s područja općine Omišalj omogućuju sljedeći besplatni pregledi: mamografija s očitanjem nalaza i preporukom, denzitometrija s očitanjem nalaza, ultrazvučna dijagnostika – UTZ (dojke, štitnjače, abdomena, prostate i lokomotornog sustava), color doppler krvnih žila – CD (vrata i nogu) i ortopedski pregled djece i odraslih.

Moguće je realizirati dva pregleda godišnje po osobi, a da bi se osoba naručila za pregled prethodno je potrebno javiti se u Upravni odjel Općine Omišalj, ured 11, te priložiti presliku osobne iskaznice i liječničke potvrde. Upravni odjel temeljem toga daje pisanu potvrdu kojom se osoba upućuje u polikliniku.

“Za ostvarivanje prava na besplatan pregled u Poliklinici Kantrida-Dental, potrebno je da korisnik pribavi liječničku potvrdu/uputnicu (liječnika opće prakse ili specijaliste), kojom liječnik upućuje na određeni pregled, a koji je u sklopu ugovorenih pregleda.

Po pribavljanju liječničke potvrde istu je potrebno, zajedno sa preslikom osobne iskaznice, dostaviti u Upravni odjel Općine Omišalj, ured 11, osobno ili skenirano u pdf formatu na e-mail: irena.veljacic@omisalj.hr

Upravni odjel potom će izdati potvrdu kojom se korisnik upućuje u Polikliniku, a termin pregleda korisnik zakazuje sam u roku od pet dana od izdavanja potvrde Upravnog odjela.

Budući da se radi o novoj suradnji i novom načinu provođenja programa zdravstvenih pregleda od strane Općine Omišalj, ukoliko uočimo određene poteškoće u samoj provedbi, razmotrit ćemo druge mogućnosti provedbe”, napominju iz Općine.

Za ovu je svrhu u Proračunu Općine Omišalj za 2024. godinu osigurano 12 tisuća eura, a ukupno za zdravstvo više od 60 tisuća eura. Između ostalog Općina će sufinancirati rad turističke ambulante u ljetnoj sezoni, hitnu medicinu u turističkoj sezoni 2024. te edukativne programe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

error: Content is protected !!