HGSS spasio muškarca kod Baške, našli su ga iscrpljenog na planinarskom putu

Radilo se o iscrpljenoj muškoj osobi koja se nalazila na planinarskom putu između uvala Jablanovo i Vrženica te nije bila u mogućnosti samostalno nastaviti kretanje

Iako planinarima i izletnicima zbog svojih spektakularnih vizura izuzetno atraktivno, šire područje Baške može biti i izuzetno opasno za one koji precijene svoje mogućnosti i podcijene nepovoljne uvjete koji ovdje vladaju u vrućim ljetnim mjesecima.

Potvrda toga je i niz akcija spašavanja, među kojima se posljednja odvijala u subotu, 9. sprnja.

“Poziv u pomoć zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 17:50. Saznajemo da se radi o iscrpljenoj muškoj osobi koja se nalazi na planinarskom putu između uvala Jablanovo i Vrženica te nije u mogućnosti samostalno nastaviti kretanje”, izvijestili su iz riječke stanice HGSS-a.

“Odmah po primitku poziva na teren iz baze Vežica izlazi 13 članova HGSS stanice Rijeka. Dolaskom do unesrećenog izvršena je imobilizacija te transport nosiljkom UT2000 do uvale Jablanovo, a zatim i privatnom brodicom do luke Baška gdje je unesrećeni predan vozilima Hitne medicinske službe. Time je ova akcija završila oko 20:30”, objavili su iz HGSS-a.
error: Content is protected !!