Nove cijene parkinga na području grada Krka, uvodi se nulta zona

Od 03. lipnja ove godine, mijenja se cijena parkiranja na javnim površinama Grada Krka, i to na način da se, s ciljem povećanja protočnosti prometa, pored prve i druge, uvodi nulta zona u koju spada samo središte grada Krka

U Malenoj gradskoj vijećnici, 23. svibnja 2022. godine, održan je 39. sastanak Kolegija Gradskog vijeća Grada Krka, na kojemu je bilo govora i o prometnim temama s područja grada.

Na početku ovotjednog sastanka, tijekom rasprave o predmetima Pododsjeka za redarstvo, zaključeno je tako da će se nastavno na inicijativu građana iz naselja Pinezići, a vezanu uz usporavanje prometa u Ul. Runjak te smanjivanje buke u noćnim satima, od inicijatora zatražiti da pribave mišljenje Mjesnog odbora Skrpčići-Pinezići.

Pored toga, prihvaćen je prijedlog Samostana sv. Franje Asiškog iz Krka, da nedjeljama i blagdanima, tijekom ljetnih mjeseci, maksimalno do 10.00 sati, svim korisnicima javnog parkirališta u dijelu Ul. Stjepana Radića, radi održavanja jutarnjih misa u samostanskoj crkvi, ono bude besplatno.

Također, temeljem zahtjeva komunalnog poduzeća Vecla d.o.o., dana je suglasnost za izmjenu Priloga I. Općih uvjeta isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama. Naime, od 03. lipnja ove godine, mijenja se cijena isporuke komunalne usluge parkiranja na javnim površinama Grada Krka, i to na način da se, s ciljem povećanja protočnosti prometa, pored prve i druge, uvodi nulta zona u koju spada samo središte grada Krka, točnije Ul. Šetalište sv. Bernardina, Ul. Stjepana Radića od br. 1 – 2, kao i Trg bana Josipa Jelačića, a kojom je obuhvaćeno stotinjak parkirnih mjesta. Ondje će se u periodu A (od 01. lipnja – 30. rujna) parkiranje naplaćivati 10,00 kn/h, u periodu B (od 01. travnja – 31. svibnja te od 01. – 31. listopada) 8,00 kn/h, a u periodu C (od 01. siječnja – 31. ožujka te od 01. studenog – 31. prosinca) 3,00 kn/h.

U prvoj zoni, u koju spadaju parkirališta Robna kuća (Ul. Stjepana Radića), Kružni tok I (Ul. Slavka Nikolića), Portapisana (Ul. Krčkih iseljenika), Lukobran (Ul. Lukobran) i Vignole (Ul Stjepana Radića od br. 2 – 3) cijena parkiranja u periodu A bit će 7,00 kn/h, a u periodu B 5,00 kn/h. U drugoj zoni, u koju spadaju parkirališta Plav (Senjska ulica), Kružni tok II (Ul. Slavka Nikolića), Sportski centar Josip Uravić Pepi (Ul. Slavka Nikolića), Vinogradska (Vinogradska ulica), Fratri (Ul. Stjepana Radića), Punta di Galetto (Ružmarinska ulica), Ježevac (Ul. Ježevac) i Sv. Fuska (Pinezići) cijena parkiranja u periodu A iznosit će 5,00 kn/h.

Na parkiralištu Sportskog centra Josip Uravić Pepi (Ul. Slavka Nikolića) namijenjenom autobusima cijena parkiranja u periodu A bit će 30,00 kn/h. Novost se ogleda i u povećanju cijene cjelodnevne karte u drugoj zoni (od 08.00 – 22.00 sata) koja će sada, umjesto 25,00 kn/dan, biti 30,00 kn/dan, odnosno 100 kn/dan za autobuse na parkiralištu Sportskog centra Josip Uravić Pepi (Ul. Slavka Nikolića).

Nadalje, mjesečne će se parkirne karte u nultoj zoni u periodu A naplaćivati 750,00 kn, u periodu B 500,00 kn, a u periodu C 200,00 kn. Cijena mjesečne parkirne karte u prvoj zoni u periodu A iznosit će 500,00 kn, a u periodu B 200,00 kn. Cijena mjesečne parkirne karte u drugoj zoni u periodu A bit će 350,00 kn. Cijena povlaštene parkirne karte namijenjene iznajmljivačima u krčkoj starogradskoj jezgri u periodu A odsad će iznositi 1.000,00 kn, dok će stanari s prebivalištem u krčkoj starogradskoj jezgri, zatim tamošnji stanari – vlasnici nekretnina, zaposlenici i vlasnici obrta ili poduzeća povlaštenu parkirnu kartu plaćati 300,00 kn.

error: Content is protected !!