Gužve kod Krčkog mosta; temperature još danas “u crvenom”, sutra stiže osvježenje

Na cestama je i dalje pojačan promet te se mjestimično formiraju kolone. Povećana je gustoća prometa na državnoj cesti DC102 na Krčkom mostu u oba smjera, izvijestio je HAK.

Otok Krk ušao je u prve kolovoške dane pod crvenim upozorenjem zbog ekstremnih temperatura. Toplinski val nastavlja se i danas, s minimalnim noćnim temperaturama ne nižim od 24°C te dnevnim maksimalama koje bi u popodnevnim satima na otoku mogle dosegnuti i 36°C. More se danas u Krku i Malinskoj također grije na vrlo visokih 26°C te predstavlja tek minimalno osvježenje.

No već sutra, uz pljuskove i moguće grmljavinsko nevrijeme, očekuje se pad temperature i za 10°C. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, dnevne temperature do sredine sljedećeg tjedna ne bi smjele prelaziti ugodnih 26°C, s noćnim temperaturama ispod 20°C.

Istovremeno, na cestama je i dalje pojačan promet te se mjestimično formiraju kolone. Povećana je gustoća prometa na državnoj cesti DC102 na Krčkom mostu u oba smjera, izvijestio je HAK u 11 sati.

Tijekom čitave nedjelje, 2. kolovoza od 10 do 18 sati, gužve se očekuju na svim cestovnim pravcima prema unutrašnjosti, poglavito na Lučkom (izlazak s autoceste A1/A6), Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, kao i na autocestama A2 Zagreb-Macelj (naplata Trakošćan) i A4 Zagreb-Goričan, te na A3 Bregana-Lipovac (naplata Zagreb-istok), a zbog produženog vikenda, mnogi građani RH putovati će upravo u ponedjeljak, 5. kolovoza.

Duža čekanja očekuju se u većini trajektnih pristaništa i luka. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a ukoliko se ukaže potreba, uvodit će se i dodatne linije.

error: Content is protected !!