Građani s Krka i drugih dijelova županije dragovoljno predali oružje, bombe i streljivo

“Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim”

Policija je u protekla dva tjedna u sklopu provedbe akcije „Manje oružja-manje tragedija“ evidentirala osam dragovoljnih predaja oružja i eksplozivnih sredstava.

Građani s područja Rijeke, Opatije, Matulja, Viškova, Krka, Raba i Delnica dragovoljno su policiji predali tri pištolja, jednu pušku, tri spremnika za pištoljsko streljivo, sedam ručnih bombi M 75 te 48 komada različitog streljiva.

“Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim. Pozivamo k tome i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji”, kažu iz PU primorsko-goranske.

Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će ovlašteni policijski službenici i sigurno ga preuzeti.

“Podsjećamo da je u sklopu akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcijaViše informacija o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“  mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92″, poručuju iz policije.

error: Content is protected !!