Dobrinj: Međunarodni dan jazza i vođena pješačka tura “Hodit, ćakulati i Dobrinjštinu upoznat”

Nakon Međunarodnog dana jazza, u ponedjeljak 01.05. na rasporedu je vođena pješačka tura “Hodit, ćakulati i Dobrinjštinu upoznat”

Na području Dobrinjštine sljedećeg se vikenda održavaju dva zanimljiva događanja.

UNESCO je 30. travnja proglasio Međunarodnim danom jazza. I ove godine Hrvatska glazbena unija je pripremila vrhunski glazbeni jazz program u gradovima gdje ima svoje oodružnice. Programi će se sastojati od “live” koncerata jazz glazbe te radijskih i TV gostovanja. Programi su najavljeni za Split, Zagreb, Pulu, Osijek, Šibenik i gradove Primorsko-goranske županije, a realizacija većine programa ostvarit će se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, kao i lokalnih turističkih zajednica te gradova.

U suradnji sa Hrvatskom glazbenom unijom i Dinom Iveljom, jedan od koncerata održat će se u nedjelju u  Klimnu na rivi, s početkom u 11,30 koncert – stiže Dino Ivelja quartet.

Dan kasnije, u ponedjeljak 01.05. na rasporedu je vođena pješačka tura “Hodit, ćakulati i Dobrinjštinu upoznat”.

Okupljanje sudionika predviđeno je u Dobrinju u 9 sati. Hoda se novouređenom stazom “Putevima frankopanskih posjeda”, koja vodi od Dobrinja preko Klanica, Melina, Solina te se vraća natrag prema Dobrinju. Uz stazu se mogu vidjeti ostaci starih crkvica, mlina, te upoznati povijest Dobrinjštine.

Dužina šetnje je oko 9 kilometara, uz ukupno 310 metara uspona, a staza je srednje zahtjevna.

Link za prijavu dostupan je OVDJE.

error: Content is protected !!