Grad Krk: Proslavite Međunarodni dan žena uz slikarsku radionicu

Ovaj edukativni kulturno-zabavni program zamišljen je kao slikarska zabava, uz čašu finog krčkog rosé vina, koja ne zahtijeva prethodno slikarsko iskustvo i znanje

Po prvi put u gradu Krku, Međunarodni dan žena obilježit će se slikarskom radionicom pod motom Art&Wine, s time da će sate zabave, opuštanja, ali i posvećivanja kreativnim izazovima, polaznicima osigurati voditeljica Alenka Goldner Sučić, samostalna umjetnica, slikarica i profesorica likovne kulture. Besplatna radionica na kojoj će se svi polaznici, korak po korak, okušati u slikanju akrilnim bojama, na rasporedu je u srijedu, 08. ožujka 2023. godine, a odvijat će se u prostoru Male vijećnice Grada Krka (Trg bana Josipa Jelačića 2), uz početak zakazan u 17.00 sati.

Vođena iznimnim interesom kojim je rezultiralo istoimeno druženje organizirano u sklopu prošlogodišnjeg izdanja manifestacije Dani smokava, radionicu Art&Wine organizira Turistička zajednica Grada Krka.

Ovaj edukativni kulturno-zabavni program zamišljen je kao slikarska zabava, uz čašu finog krčkog rosé vina, koja ne zahtijeva prethodno slikarsko iskustvo i znanje. Uz stručnu pomoć, u opuštenoj i poticajnoj atmosferi, zadatak će biti naslikati sliku u tehnici akrila na platnu, s time da je kao lajtmotiv radionice izabrano cvijeće, koje zbog svoje simbolike i skrivenog jezika često biva idealnim darom upravo u povodu Dana žena, a ne smijemo zaboraviti ni činjenicu kako su floralni motivi i jedni od najzastupljenijih u povijesti likovne umjetnosti.

Ruža, primjerice, simbolizira ljubav i ljepotu, karanfil utjelovljuje revoluciju, narcis združuje prolaznost i nadu, ljiljan ukazuje na nevinost i besmrtnost, lotos nas povezuje s duhovnošću, ljubičica s poniznošću, dok mimoza zagovara slobodu, a tulipan i gerber životnu radost i zajedništvo…

Materijal potreban za sudjelovanje osigurava organizator, a jedino što je na radionicu potrebno donijeti malo je pobuđene kreativnosti, ljubav prema likovnom stvaralaštvu i, svakako, dobro raspoloženje.

Zbog ograničenog broja polaznika, sudjelovanje u ovome programu potrebno je prethodno najaviti, i to e-mailom na: tic@tz-krk.hr, odnosno telefonom na +385 (0)51 220 226.

Voditeljica radionice, Alenka Goldner Sučić, rođena je u Ogulinu, a trenutno živi na relaciji Ogulin – Krk, smatrajući Krk, također, svojim gradom za koji je vezuju prijateljstva te pregršt lijepih sjećanja iz djetinjstva i mladosti. Završila je Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, smjer Likovna kultura, specijaliziravši slikarstvo u klasi profesorice Ksenije Mogin. Dugi niz godina stvarala je i djelovala kao samostalna likovna umjetnica, izlagavši na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Bavila se primijenjenom i dekorativnom umjetnošću, a jedno je vrijeme u školi predavala likovnu kulturu. Posljednjih nekoliko godina posvetila se svojoj najvećoj ljubavi, spajanju likovne umjetnosti i pedagogije, organizirajući, pod motom Art&Wine i Art&Fun, likovne radionice za polaznike različitih generacija, jer, kako sama kaže, u opuštenom i spontanom okruženju najlakše se prenose znanja i šire vidici o likovnosti. Vlasnica je Obrta za umjetničko stvaralaštvo GoldArt.

Foto: Borut Brozović (Studio B)
error: Content is protected !!