Grad Krk donirao osobno vozilo Domu zdravlja Primorsko-goranske županije

“Ovom se prigodom zahvaljujem Gradu Krku na donaciji s obzirom na to da će ona u kvalitativnom smislu pridonijeti poboljšanju provođenja programa patronaže i zdravstvene njege u kući, tim više što dio medicinskih sestara trenutno koristi vlastito vozilo ili, pak, dijele jedno”

Grad Krk je pred svojim sjedištem ove srijede upriličio primopredaju osobnog vozila Domu zdravlja Primorsko-goranske županije koje će se, odsad, koristiti u provođenju programa patronaže i zdravstvene njege u kući, drugim riječima bit će na raspolaganju medicinskim sestrama koje obilaze čitav otok i posjećuju pacijente na njihovim kućnim adresama. Činu primopredaje, prethodilo je i potpisivanje Ugovora o darovanju pokretnine – osobnog vozila.

Samoj primopredaji, uz ostale, nazočili su gradonačelnik Darijo Vasilić i koordinatorica krčke ispostave Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Alemka Žic.

“Danas smo se okupili kako bismo Domu zdravlja Primorsko-goranske županije – Ispostavi Krk predali osobno vozilo, marke Citroen C5, proizvedeno 2005. i registrirano do 16. listopada 2023. godine, budući da Gradu Krku isto više nije potrebno. Smatramo kako će ono biti puno korisnije medicinskom osoblju koje vodi brigu o korisnicima programa patronaže i zdravstvene njege u kući, dakle starijim, bolesnim i nemoćnim otočanima. Važno je, pritom, istaknuti kako se vozilo, nakon nedavnog servisiranja, predaje u posve ispravnom stanju i dobroj kondiciji, i to bez ikakve protučinidbe”, kazao je Vasalić.

“Ovom se prigodom zahvaljujem Gradu Krku na donaciji s obzirom na to da će ona u kvalitativnom smislu pridonijeti poboljšanju provođenja programa patronaže i zdravstvene njege u kući, tim više što dio medicinskih sestara trenutno koristi vlastito vozilo ili, pak, dijele jedno. Riječ je o programu namijenjenom nepokretnim, polupokretnim ili teško pokretnim osobama, koji uključuje sve postupke opće i specijalne zdravstvene njege bolesnika, kao dio primarne zdravstvene zaštite”,  istaknula je Žic.

Izvor i foto: Grad Krk
error: Content is protected !!