Gotovo devet tisuća maškara proplesalo riječkim Korzom, među njima i krčke grupe

Krčki predstavnici na Riječkom karnevalu su sudjelovali sa impresivnim alegorijskim kolima i sjajnim maskama

Brz i žestok ovogodišnji Riječki karneval ovu nedjelju je obilježila Međunarodna karnevalska povorka. Maškarane grupe, točnije njih 93 s ukupno 59 alegorijskih kola, pokazale su svoje predivne maske koji su vrijedno izrađivale tijekom cijele godine.

Mogli smo vidjeti robote, građevinarce, barbike, poštare, vikinge i brojne maske koje su svojim šarenilom okupirale riječki Korzo. Trasom je prošetalo i 12 inozemnih grupa iz Italije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Indije, Kine i Republike Sjeverne Makedonije te su u pravom smislu riječi stvorile međunarodno maškarano ludilo.

Među njima našli se i krčki predstavnici sa impresivnim alegorijskim kolima i sjajnim maskama, redom:

59. Karnevalska udruga Babani – Super Baban’s
60. Karnevalska udruga Omišjanski babani – Mali plavi
61. Puntarske užance – Pizzamania
62. K.U. Kataroška – Dobrinjske Maye
63. Karnevalska grupa „Povero Keko” – Poštarija nacionale
64. Optimisti – Baltazar
65. Maškarana udruga Dubašnica – Dubašljanska troja

Ovogodišnje izdanje 41. Međunarodne karnevalske povorke tradicionalno je završilo prolaskom Halubajskih zvončara i vraćanjem ključa Grada Gradonačelniku Rijeke. U režiji grupe Pom-F-Ri i ove godine je spaljen Pust čime je Riječki karneval službeno priveden kraju, a zabava se nastavlja na brojnim gradskim lokacijama.

Snimku Međunarodne karnevalske povorke možete pogledati na stranici Turističke zajednice grada Rijeke na adresi www.visitrijeka.hr, a repriza karnevalske povorke na Kanalu Ri moći će se pogledati u dva dijela – u subotu 17. veljače i nedjelju 18. veljače oko 9.00 sati.

Foto: TZ Grada Rijeke
error: Content is protected !!