Veliki požar u Malinskoj, vatrogasci su na terenu

Kako ističe Kraljić, i ovoga su puta vatrogasci spasili dan brzom i požrtvovnom reakcijom, no zabrinjava suša koja je znatno utjecala na stanje šume

Nakon Baške i Kampelja, planulo je i na području Malinske-Dubašnice. Veliki požar danas je buknuo nedaleko Starog groblja na lokalitetu poznatom kao lokva od sela, a prema riječima općinskog načelnika Roberta Antona Kraljića, prve informacije upućivale su na to da je zahvaćeno 2000 do 3000 četvornih metara šume i raslinja. Nažalost, to se pokazalo preoptimističnim – izgorjelo je gotovo 15 tisuća četvornih metara trave i niskog raslinja.

Kako ističe Kraljić, i ovoga su puta vatrogasci spasili dan brzom i požrtvovnom reakcijom, zahvaljujući kojom je već oko 14 sati požar bio pod kontrolom. Na terenu su i dalje vatrogasci DVD-a Malinska-Dubašnica i JVP Grada Krka.

“Svaka čast dečkima! Nažalost, nije ni čudo što je planulo, obzirom da nas kiša već tjednima zaobilazi. Čak ni ova posljednja kiša koja je dobro natopila grad Krk nije došla do nas, i sada vidimo da je šuma čitava u crvenoj i narančastoj boji. Sve se suši”, upozorava načelnik Kraljić, dodajući da će štete zbog suše poljoprivrednicima, maslinarima i ostalima bez sumnje biti velike.

error: Content is protected !!