FOTO Puno veći no što se mislilo: Požar kod Malinske progutao 15 tisuća četvornih metara

DVD Malinska-Dubašnica ostaje na čuvanju požarišta do daljnjeg”, rekao nam je zapovjednik JVP Grada Krka Goran Grubišić

U velikom požaru koji je u utorak oko podneva planuo na području Malinske, nedaleko Starog groblja na lokalitetu poznatom kao lokva od sela, izgorjelo je gotovo 15 tisuća četvornih metara trave i niskog raslinja.

Nažalost, prve sumnje pokazale su se preoptimističnima, a vatra je zahvatila daleko veću površinu od 3000 kvadrata koji su se u prvi mah spominjali.

“Dojava je stigla u 11.51 sat a na teren je izašlo 20 vatrogasaca JVP Krk, DVD Krk i DVD Malinska-Dubašnica sa sedam vozila. Požar je lokaliziran u 12:53, a ugašen u 14:50. DVD Malinska-Dubašnica ostaje na čuvanju požarišta do daljnjeg”, rekao nam je zapovjednik JVP Grada Krka Goran Grubišić.

“Svaka čast dečkima! Nažalost, nije ni čudo što je planulo, obzirom da nas kiša već tjednima zaobilazi. Čak ni ova posljednja kiša koja je dobro natopila grad Krk nije došla do nas, i sada vidimo da je šuma čitava u crvenoj i narančastoj boji. Sve se suši”, upozorava načelnik Kraljić, izrazivši bojazan da će štete zbog suše poljoprivrednicima, maslinarima i ostalima biti ogromne.

 

error: Content is protected !!