Gordana Stanković: Osnovali smo Hrvatsku udrugu obiteljskog smještaja, jer obiteljski smještaj je nosioc turizma

Nakon višegodišnjih najava, mali iznajmljivači ovoga će tjedna dobiti Hrvatsku udrugu obiteljskog smještaja, kojoj je cilj obiteljski smještaj osnažiti, obogatiti i očuvati tradiciju te ga utvrditi na  ravnopravnoj poziciji s drugim nositeljima hrvatskog turizma.

Što je sve u planu, najavila nam je Gordana Stanković:

“S ponosom mogu nagovijestiti, kao i moj kolega Goran Prskalo, sjednicu osnivačke skupštine buduće HRVATSKE UDRUGE OBITELJSKOG SMJEŠTAJA – skraćeno „HUOS“ koja će se održati 25. veljače 2021. godine s početkom u 18.00 sati. Dulji niz godina pričalo se o osnivanju jedne takve udruge da bi konačno sada došlo i do realizacije.

Pomoću nekoliko kolega iz raznih županija RH prije par mjeseci pokrenuo se projekt za osnivanje Udruge. Kako u samom nazivu, veliki naglasak stavljamo na obiteljski smještaj, kao temelj i nosioc našeg hrvatskog turizma, što brojkama dokazuju mnogobrojne sezone iza nas, osobito sezona 2020. Obiteljski smještaj nije samo posao u smislu biti „iznajmljivač“ ono je puno više od toga, ono je biti DOMAĆIN kakvog znamo, domaćin od kojeg smo naučili „posao“, a posao koji u biti nije posao nego nešto što radite sa srcem i dušom, način življenja i suživota s ljudima a ono najbitnije, biti domaćin kojeg naši gosti žele.

Osnivanjem naše Udruge želimo upravo naš obiteljski smještaj osnažiti, obogatiti i očuvati tradiciju koja seže desetljećima u prošlost, staviti nas ravnopravno s drugim nositeljima hrvatskog turizma jer mi to i jesmo. Obiteljski smještaj je temelj hrvatskog turizma kao i našeg gospodarstva. Želja i cilj nam je očuvati prirodu i okoliš svakog dijela naše Regije i istaknuti ono najbolje diljem Hrvatske kao simbol obiteljskog turizma. Udruga će pružiti podršku i potporu u svakom segmentu, svim članovima Udruge jednako i u istim mjerama i na isti način kako bi u budućnosti ostvarili i iz realizirali projekte te povukli što više sredstava iz EU-fondova za dobrobit i razvoj obiteljskog smještaja.

Našoj budućoj udruzi uključile su se već mnoge županije pa tako i Osječko-baranjska, Grad Zagreb, Istarska, Međimurska, Primorsko-goranska, Karlovačka i Ličko-senjska. Cilj nam je uključiti i sve preostale županije u RH u budući rad naše udruge. Udruga će dati mogućnost svakoj Županiji da s minimalno tri člana budućeg županijskog odbora izabere svog predstavnika u glavnom Odboru buduće Udruge. Također nam je želja i cilj da se svi ostali svojim znanjem, iskustvom, savjetima i lobiranjem priključe, daju podršku i da zajedno osnažimo buduću nacionalnu udrugu obiteljskog smještaja koja će biti ravnopravna, ozbiljna i pouzdan partner svim segmentima turizma te na temelju toga izgraditi dobru međusobnu suradnju kao i suradnju s Ministarstvom turizma, HTZ-om i svim ostalim ključnim javnim tijelima.

Ovom prilikom se želim zahvaliti našim vjernim i neumornim promotorima obiteljskog smještaja, Nedi Pineziću, Martini Nimec predsjednici zajednice pri HGK, Goranu Rihelju, i mnogim drugima, te se radujem budućoj suradnji. Sigurna sam kada se „male ruke slože, da se sve može“ zato, SAMO ujedinjeni, složni, s velikom energijom i trudom, koračajući istim putem u stanju smo sve promijeniti. Mi sami odlučujemo kako će nam biti sutra. Ovim putem pozivam svih koji se žele uključiti u rad buduće Hrvatske Udruge Obiteljskog Smještaja da nam se s povjerenjem jave na mail: udruga.huos@gmail.com”.

error: Content is protected !!