Gastro užitak i povratak tradiciji: 14. Dani smokava u Krku

Uz prodajnu izložbu raznih proizvoda od smokava, tijekom manifestacije u brojnim će se krčkim ugostiteljskim objektima moći kušati ukusna slatka i slana jela od ove poslastice.

Kao svojevrsna uvertira u jesen, od 4. do 6. rujna 2020. godine u gradu Krku održat će se gastro manifestacija 14. Dani smokava.

Smokva, najraširenija i iznimno cijenjena voćka Mediterana, koja je stoljećima hranila otočno stanovništvo, posljednjih je desetljeća zanemarivana na ovim prostorima. Ovom se manifestacijom, koja se u gradu Krku održava još od 2007. godine, osim obogaćivanja turističke ponude i promoviranja smokvarstva kao poljoprivredne grane, nastoji potaknuti ugostitelje, proizvođače i trgovce da u svoju ponudu uvrste ovo vrijedno voće i time doprinesu gastro-identitetu grada i otoka Krka.

Uz prodajnu izložbu raznih proizvoda od smokava, koja će se održavati uz Veli park u centru grada Krka, tijekom manifestacije će se u petnaest krčkih ugostiteljskih objekata moći kušati razni specijaliteti napravljeni upravo od ove poslastice pa ćemo tako imati priliku kušati varijacije pizza sa smokvama, šurlice u umaku od kozica i smokava, rižoto sa smokvama i tostiranim lješnjacima, palačinke i krostate s domaćim džemom od smokava i brojne druge delicije! Manifestaciju će uveličati i Knezovi krčki Frankopani.

Program:

4. – 6. 9. 2020. 10:00 – 22:00
PRODAJNA IZLOŽBA PROIZVODA OD SMOKAVA

4. 9. 2020.10:00 – 12:00
PODJELA SADNICA I INDIVIDUALNO SAVJETOVANJE O UZGOJU SMOKAVA

Podjela sadnica smokava i individualno savjetovanje o uzgoju smokava na štandu izlagača Skink d.o.o. Gost: dr.sc. Željko Prgomet, vodeći stručnjak za smokve u Hrvatskoj

4. – 6. 9. 2020. POSEBNA PONUDA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA

Popis svih ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u manifestaciji možete pronaći ovdje.

error: Content is protected !!