[FOTO] Vrbničani obilježili 50 godina nove školske zgrade te više od 500 godina školstva u Vrbniku

Nakon priredbe bilo je organizirano druženje za sve bivše i sadašnje djelatnike škole te uvažene goste kako bi imali prilike podijeliti svoja iskustava i sjećanja na rad u školi, a učenici su se osvježili sladoledom.

Na vrbničkom školskom igralištu, jučer je obilježena 50. obljetnica izgradnje nove školske zgrade na Recu. Učenici i učitelji OŠ „Fran Krsto Frankopan“ PŠ Vrbnik s velikim su entuzijazmom pripremali program cijele školske godine. Obilježavanje je započelo otvaranjem izložbe „Školski vremeplov“ koja je bila postavljena u prostorijama školske zgrade te bogatim glazbeno-scenskim program pod nazivom „Od azbuki do tableta“ u kojem je prikazana duga tradicija vrbničkog školstva.

– Djelatnici i učenici škole s ponosom su otvorili vrata škole svim zainteresiranim mještanima i uzvanicima koji su tog popodneva odlučili pogledati školsku izložbu. Bilo je tu doista svega od velikih panoa na kojima je prikazan život škole u proteklih 50 godina, kutaka koji su dočaravali povijest školstva Vrbnika, od kojih posebno izdvajamo postavu starinske sobe vrbničke meštrice, izloženih dječjih likovnih radova te mogućnost uvida u svih osamnaest brojeva školskog lista Bares. Nakon ćakule protkane sjećanjima, uputili smo se polako prema školskom igralištu da bismo uživali u glazbeno-scenskom dijelu obilježavanja. Školska priredba bila je bogata informacijama o povijesnim činjenicama vezanim uz razvoj obrazovanja u Vrbniku od samih početaka do danas tj. prikazivala je prvih 50 godina nove školske zgrade te više od 500 godina školstva u Vrbniku. Zbor i vrbničke školske kanturice uljepšali su program pjesmom, a učenici su se iskazali u scenskim prikazima povijesnih trenutaka vezanima za obrazovanje u Vrbniku. Osim mlađe plesne grupe nastupili su i naši mali folkloraši tj. članovi VKD Frankopan. Svojim svjedočanstvima o uvjetima i radu u našoj školskoj zgradi od samih početaka svjedočili su Marko Anić (prvi voditelj nove školske zgrade), Antun Stašić (učitelji i bivši ravnatelj škole) te Milena Džeko (dugogodišnja voditeljica škole). Svojim su se prigodnim govorima publici još obratili ravnatelj OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Serđo Samblić, načelnik Općine Vrbnik Dragan Zahija, učiteljica Mira Katunar te sadašnji voditelj škole Tomislav Božić, istaknuli su organizatori iz PŠ Vrbnik.

Nakon priredbe bilo je organizirano druženje za sve bivše i sadašnje djelatnike škole te uvažene goste kako bi imali prilike podijeliti svoja iskustava i sjećanja na rad u školi, a učenici su se osvježili sladoledom.

– Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pripomogli da ovo događanje bude što svečanije, ugodnije i ljepše te onima koji se odazvali našem pozivu i s nama svečano proslavili prvu značajniju obljetnicu vezanu uz našu školu. Nadamo se da će na sljedećoj okrugloj obljetnici naši mladi naraštaji svjedočiti današnjem događaju, koji je također postao dijelom povijesti vrbničkog školstva, i sjetiti se školske zgrade, svojih školskih dana i učitelja., dodali su iz PŠ Vrbnik..

Vrbničani Obilježili 50 Godina Nove školske Zgrade Te Više Od 500 Godina školstva U Vrbniku

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!