FOTO Vinska kraljica i vrijedne ruke otočana: Donosimo veliku foto galeriju početka trgadbe grožđa u Vrbničkom polju

Sve započinje upravo ovdje, među trsovima na plodnom tlu Vrbničkog polja i sa slatkim bobicama koje beru vrijedne ruke otočana. Početak ovogodišnje trgadbe naš je fotoreporter zabilježio okom kamere

Velika trgadba grožđa, ona vinske kraljice Kvarnera – žlahtine – započela je na Kvarneru 17. rujna. U rujnu će se obrati gotovo svi vinogradi, njih 200-tinjak hektara, koji se na području Kvarnera nalaze na području Vrbničkog polja, gdje svoje vinograde imaju zadrugari poljoprivrednih zadruga Vrbnik i Gospoja, Estate Winery Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Vinarija Šipun i Vinarija Nada, kao i na položaju Hlam u Vrbniku (Vinarija Šipun) i Sveta Lucija u Baški (Estate Winery Katunar), te u Vinodolskoj dolini (Vinska kuća Pavlomir) i na obroncima iznad Selca (Grand Village Estate Winery), izvijestili su ovoga tjedna iz udruge Vina Kvarnera.

Žlahtina se, uz ostale autohtone vinske kvarnerske sorte trojišćinu, sansigot, jarbolu, gegić i belicu vraća na velika vrata na hrvatsku vinsku scenu. Ove je godine žlahtina Sveta Lucija Vinarije Katunar dobila 89 bodova i brončanu medalju na ocjenjivanju Dekanter, žlahtina Ivan Katunar je prva žlahtina iz Vrbničkog polja ocijenjena vrhunskom ocjenom, a gotovo svi pjenušci proizvedeni od žlahtine imaju vrhunsku etiketu, istaknuli su iz Udruge.

No sve započinje upravo ovdje, među trsovima na plodnom tlu Vrbničkog polja i sa slatkim bobicama koje beru vrijedne ruke otočana. Početak ovogodišnje trgadbe naš je fotoreporter zabilježio okom kamere u galeriji koju donosimo u nastavku.

Vinska Kraljica I Vrijedne Ruke Otočana: Donosimo Veliku Foto Galeriju Početka Trgadbe Grožđa U Vrbničkom Polju

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!