FOTO/VIDEO Samo pukom srećom nitko nije poginuo: Ovako je jutros bilo u Malinskoj i na Dobrinjštini

Zbog poplavom pogođenih dijelova PGŽ, ponajviše na području Malinske i Novog Vinodolskog, župan Zlatko Komadina podigao je u pripravnost Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije

Katastrofalne poplave jutros su pogodile veći dio otoka Krka, izazivajući potencijalno opasne bujice na mnogim prometnicama. Prema podacima portala Pljusak.com, u posljednja 24 sata na mjernoj postaji Rasopasno palo je 159 mm kiše po četvornom metru, od čega je u posljednjih 6 sati palo 105 milimetara kiše. Za usporedbu, u posljednjih mjesec dana na istom je području palo ukupno 225 milimetara kiše.

Nakon obilnih oborina u noćnim satima, situacija je eskalirala oko 6 sati ujutro. Tri sata kasnije bujične poplave su zahvatile čitave ulice,  mjestimično predstavljajući i opasnost po živote mještana, a samo pukom srećom nije bilo stradalih.

Najgore je bilo u Malinskoj, gdje se centar našao pod vodom, a pojedine ulice su se pretvorile u korita rijeka. Mnogim mještanima poplavili su podrumi, a ponegdje je razina vode bila i preko 50 centimetara. Slična situacija zabilježena je i na području Melina i Šila te drugdje na otoku.

Zbog poplavom pogođenih dijelova PGŽ, ponajviše na području Malinske i Novog Vinodolskog, župan Zlatko Komadina podigao je u pripravnost Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije, a u pripravnosti su i vatrogasne postrojbe od kojih je dio na terenu. Na otoku Krku vatrogasci su tijekom jutra zaprimili više od stotinu poziva.

U nastavku donosimo foto i video reportažu današnjih poplava diljem otoka Krka.

Foto/video: Čitatelj, Bodulija.net

error: Content is protected !!