FOTO/VIDEO Pust je platio glavom!

Na mesopusni dan posvuda na Krku bilo je veselo, a krivci za sve loše u prošloj godini su, prema tradiciji, i ove godine platili glavom

Diljem otoka Krka pust je jučer platio glavom, za sve loše što nas je snašlo u prošloj godini. Veliko finale maškaranih fešti kulminiralo je u odličnoj atmosferi i raspoloženju, a glavni krivac je, prema stoljetnoj tradiciji, nestao u plamenu.

Kao uvertira u ono što slijedi, i otočni mališani pripremili su vlastite fešte, pa je tako u petak već bilo veselo i u OŠ Malinska-Dubašnica.

A nakon što su otočne maškarane grupe sa stotinama sudionika prošle nedjelje osvojile i riječko Korzo, bučno i veselo ispraćen je i posljednji mesopusni dan. Dubašnica je za svog generalnog krivca za svo zlo osudila Njonju Šekca, dok je u Omišlju je okrivljujuća presuda pala za jednu vrlo nepopularnu Mariju, koja je posljednjih mjeseci i na društvenim mrežama i uživo zabavljala mještane svojim grintavim komentarima. Ni “otmica” sa njene viseće pozicije na sam mesopusni dan nije je uspjela spasiti sudbine. Na bašćanskom području “nastradala” su pak čak dva pusta – Vladimir Šengenić i Vlado Zaputinić.

Dio atmosfere sa jučerašnjih fešti donosimo u nastavku.

Nakon bogatog mesopusnog programa, puntarske maškarice posljednji školski tjedan prije ferija provele su u odličnoj atmosferi petog godišnjeg doba:

Foto/video: Goran Mehanović, FB
error: Content is protected !!