FOTO/VIDEO Održano 27. prvenstvo RH u podvodnom ribolovu – 37 natjecatelja lovilo od Omišlja do Glavotoka

Ekipa KŠR Split, u sastavu Prkić, Siriščević, Siriščević, s 19.932 boda osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto osvojio je Luben, a treće domaćini iz DSNM-a Volosko. Djelić atmosfere s vaganja pogledajte u fotogaleriji i video prilogu u nastavku…

Volosko – 27. Državno ekipno prvenstvo RH u podvodnom ribolovu u organizaciji DSNM Volosko održano je prošlog vikenda na Krku.

Jaka južina prisilila je organizatore na izmjenu pozicije, tako da se lovilo od Omišlja do Glavotoka, po jakom jugu i valovitom moru. Nastupilo je 13 ekipa s ukupno 37 natjecatelja, koji su ulovili 28 ugora (divljači) i 57 riba. Ekipa KŠR Split, u sastavu Prkić, Siriščević, Siriščević, s 19.932 boda osvojila je prvo mjesto.

Vrijedi istaknuti da je prvo Državno prvenstvo u Hrvatskoj u podvodnom ribolovu održano upravo u Voloskom – 30. svibnja 1990. godine. Prema riječima Damira Dujmića, jednog od spiritus movensa DSNM-a Volosko, to natjecanje je proglašeno i prvim uopće održanim Prvenstvom Hrvatske u nekom sportu nakon povijesnog zasjedanja Hrvatskoga sabora.

Ukupan njihov ulov bio je 5.9 kilograma od čega je najveći primjerak bila vrana od kilograma. Drugo mjesto zauzeo je ŠRD Luben (Babić, Reinić, Tomić) s ulovom od 5,1 kilograma te najvećim primjerkom ribe, kaje je također bila vrana od 821 grama. Treće mjesto osvojili su domaćini iz DSNM-a Volosko, u sastavu Kamenski, Tomić i Žic, s ukupnim ulovom od pet kilograma. Njihov najveći primjerak bila je škarpina od kilograma.

– Posebno se zahvaljujemo u prvom redu takmičarima i barkarijolima, kojima nije bilo lako takmičiti se po izuzetno lošem vremenu, izborniku Čali, sucima Marku i Erosu, doktorici Ani, roniocu Alexu, dobrim ljudima na matičnom brodu Rudiju i Tanji i našim prijateljima iz kluba koji su nam s guštom pomagali u organizaciji u protekla dva dana, poručili su organizatori.

– Vrijeme je bilo katastrofa na pojedinim dijelovima u zonama je bilo od jakih valova do bonace. Obzirom na sve okolnosti mi smo prezadovoljni, poručio je voditelj natjecanja Marijan Veršić iz DSNM-a Volosko te se zahvalio svim natjecateljima koji su došli iz svih dijelova Hrvatske – od Ploča, preko Hvara, Splita, Zadra, Paga do Istre.

Mislav Čalo

Zadovoljstvo organizacijom i rezultatima nije skrivao ni Mislav Čalo, izbornik Hrvatske reprezentacije u podvodnom ribolovu.

– S obzirom na vremenske prilike i koronu prošlo je odlično. Iako je bilo odstupanja u kalendaru, sezona je u potpunosti odrađena. Ima i mladih takmičara što je jako bitno, rezultati su odlični i super je. Ulov je također izvrstan, no moram reći da se išlo po kalendaru i da se natjecanje održalo početkom rujna kako je i bilo planirano, ulov bi sigurno bio bolji za 30 do 40%. Svaka čast svima koji su ovo odradili, istaknuo je Čalo.

37 Natjecatelja Lovilo Od Omišlja Do Glavotoka

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!