Tragedija u Krku: 52-godišnja žena poginula dok je iz olujnog mora pokušavala spasiti supruga i unuka

Foto: Ilustracija

Dolaskom u kamp vatrogasci su utvrdili da su dva hrabra djelatnika kampa, riskirajući i vlastiti život, iz mora već uspjela izvući djeda i unuka te su upravo pokušavali doseći nesretnu ženu koju su struje odvukle dalje od obale.

Snažno jugo odnijelo je nažalost jedan, a umalo i više života ove subote u moru ispred plaže Plav u Krku. Tragedija se dogodila nešto prije 15 sati, kada su se djed i unuk iz Osijeka, inače gosti apartmana nedaleko kampa u Krku, unatoč velikim valovima i snažnom jugu odlučili okupati. Čim su ušli u podivljalo more, shvatili su da je to bila velika pogreška, budući da su na tom mjestu morske struje u ovakvim uvjetima izuzetno snažne. U pomoć im je prva priskočila dječakova 52-godišnja baka, a potom i djelatnici autokampa Ježevac. Nažalost, 52-godišnja žena je, u nastojanju da spasi supruga i 10-godišnjeg unuka, sama izgubila život.

“Riječ je o našim ljudima, Osječanima, koji nisu dobro poznavali ovo područje. Tu su struje strašne, a valovi su toga dana bili i po dva i pol metra. Zadesio ih je fortunal juga, najgora moguća opcija. Žena nije imala šanse, već prva dva-tri vala su je poklopila i zatim su je struje odvukle dalje od obale. I jedan od naših vatrogasaca, mlad i spreman mladić koji je priskočio u pomoć, uz velike se napore izvukao iz mora”, kaže nam Dinko Petrov, zapovjednik JVP Grada Krka.

Da nešto nije u redu primijetili su među prvima i brojni šetači koji su uzbunili Službu traganja i spašavanja na moru, misleći da je riječ o osobama koje su pale s barke. Poziv je do krčkih vatrogasaca stigao u 14:51 sat, a odmah po dojavi na lice mjesta izašla su tri djelatnika s vozilima u kojima je bila i oprema za ovu vrstu spašavanja.

Dolaskom u kamp vatrogasci su utvrdili da su dva hrabra djelatnika kampa, riskirajući i vlastiti život, iz mora već uspjela izvući djeda i unuka te su upravo pokušavali doseći nesretnu ženu koju su struje odvukle dalje od obale. Koliko su uvjeti bili strašni, najbolje govori podatak da se i spašavateljima, uključujući i jednog vatrogasca, moralo pomoći da se domognu sigurnosti. Uz sve napore i pokušaj reanimacije, čak i uz brzu intervenciju dva tima hitne medicinske pomoći, nesretnu ženu se ipak nije uspjelo vratiti u život.

“Toga dana more je bilo toplo i bilo je dosta kupača i u Malinskoj, Čižićima, Klimnu i drugdje. No na tom dijelu otoka more je mirnije, a Krk je poznat po snažnom jugu i strujama. Budući da su šetači prijavili da su ljudi pali s barke, u prvi mah smo mislili da je još netko u moru, no srećom pokazalo se da to nije istina. Naprosto nikome nije palo na pamet da je netko svojom voljom išao kupati se u takvo olujno more, a upravo se to dogodilo”, kaže nam Petrov.

Da nije bilo izuzetno požrtvovih djelatnika kampa, tragedija bi bez sumnje bila i daleko gora.

error: Content is protected !!