FOTO/VIDEO “Most je oslobođen!” – Prigodnom svečanošću proslavljen prestanak naplate Krčkog mosta

“Most je oslobođen!”, tim je riječima krčkog gradonačelnika i predsjednika PGS-a Darija Vasilića točno u ponoć, uz šampanjac i podršku mnogobrojnih bajkera i bajkerica, Krčki most oslobođen naplate te je službeno prestao biti jedinim hrvatskim mostom čiji prelazak je bilo potrebno platiti.

Prigodnu svečanost koja je uz pjesmu i odlično raspoloženje brojnih okupljenih građana u posljednjim minutama nedjelje organizirao je predsjednik PGS-a i gradonačelnik Grada Krka, koji je okupljene počastio šampanjcem, ističući da je “oslobođenje” mosta ujedno pobjeda PGS-a, koji je godinama radio na ovoj inicijativi.

“Nakon 40 godina Krčki most je most za sve, most koji spaja, koji otvara vrata Krka svijetu i svjedoči da naš otok nudi dobrodošlicu svim dobronamjernim ljudima – besplatno. Znamo što to znači za Riječane i sve ostale koji dolaze na Krk, ali velika je to stvar i za Krčane, jer na našem su mostu možda uobičajene gužve u ljetnoj sezoni, ali Krk je tu cijelu godinu. Ali i ostalih 10 mjeseci u godini svaki je posjetitelj dragocjen”, istaknuo je Vasilić.

Na Krčkom mostu su “oslobođenje” slavili ne samo Riječani, nego i Opatijci, Crikveničani i mnogi drugi, staro i mlado, pa čak i čitave bajkerske obitelji. Najmlađi feštar bio je maleni šestomjesečni dječačić koji se neće sjećati mosta koji se naplaćuje. “Ali mi ćemo mu pričati”, kažu nam njegovi roditelji, baka i djed, koji su do Krka potegnuli iz Opatije.

Kako su nas informirali iz ARZ-a, naplatne kućice će zasad ostati na svojem mjestu, no rampe će biti podignute i promet će se odvijati bez zaustavljanja. Prema pojašnjenju Ministarstva prometa, vozila u smjeru Krka ubuduće će se prometnom regulacijom usmjeravati u dvije trake. Vozila u smjeru kopna prometovat će kao i do sada, odnosno jednom prometnom trakom. Horizontalna i vertikalna signalizacija bit će prilagođena i informirat će korisnike o novom režimu besplatnog korištenja Krčkog mosta.

 

Naplata Krčkog Mosta Otišla Je U Povijest

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!