Kandidat za načelnika Daniel Strčić u kolumni mještanima: ‘U nedjelju vi odlučujete hoće li Punat i Stara Baška u budućnost’

“Nisam ni stranački, ni interesni igrač. Jedino čemu težim je bolji život Punta i Stare Baške. Zato bih se usudio reći da pripadam samo mještanima. I našim zajedničkim interesima.”

Pozvavši mještane da dobro razmisle u nedjelju što i kako žele vidjeti u svom mjestu, kao da i budu svjesni da su upravo oni ti koji odlučuju o tome, kandidat za načelnika Punta Daniel Strčić, napisao je kolumnu kao pismo mještanima. Prenosimo je u cijelosti.

Dragi Puntari i Starobašćani,

hvala vam svima koji ste izašli na izbore i potrudili se birati ekipu, za koju mislite da može učiniti razliku u odnosu na dosadašnje upravljanje općinom. A posebno želim zahvaliti vama, koji ste svoje povjerenje dali mom timu ljudi, za nezavisno upravljanje Puntom i Starom Baškom. Kad kažem nezavisno, onda mislim na to da iza nas ne stoje ni stranka, ni stranačka mašinerija, ali ni kumovi, prijatelji ili različiti interesi, kakvih smo se u politici nagledali proteklih godina.

Zadnjih su me tjedana ispitivali čiji sam i tko stoji iza mene. Javno ću vam svima odgovoriti na to – svoj. Nisam ni stranački, ni interesni igrač. Jedino čemu težim je bolji život Punta i Stare Baške. Zato bih se usudio reći da pripadam samo mještanima. I našim zajedničkim interesima. Koji su to i zašto bih baš ja bio bolji izbor za načelnika?

Mnogi od vas znaju da sam, uz sve ostale poslove, već 13 godina zaposlen i u samoj općini. Trudio sam se mijenjati neke stvari iznutra, ali ne ide. Shvatio sam da se moram i sam upustiti u politiku, da bih promijenio i način rada za opće dobro i to kako se upravlja proračunskim novcem. U prvom dijelu utakmice smo već postigli gol, tako što općinska vlast više neće moći raditi ništa na svoju ruku i daleko od očiju mještana. Mi smo tu da budno pratimo svaki korak, da mještane izvještavamo o svakoj odluci i potrošenoj kuni. Već smo time učinili promjenu.

No, sada igramo drugo poluvrijeme. Do sučevog zvižduka bih vam htio skrenuti pažnju na to zašto je sada jako važno dobiti i utakmicu. Većina naših mještana je upoznata da se općina samo u protekle četiri godine zadužila 30 milijuna kuna. A to prije nikad nismo činili. Smeta li vam činjenica da će i naša tek rođena djeca plaćati te dugove? Većina mještana zna i da su rasprodana naša zemljišta, po smiješnim cijenama i većinom strancima. Smeta li vam činjenica da smo dio toga mogli sačuvati za korisne prostore mještanima, a dio toga prodati po normalnim cijenama i za razliku novca graditi i uređivati našu općinu?

Čini se da za 560 naših mještana to nije nimalo važno jer oni i dalje daju svoj glas takvom upravljanju općinom. Mene, priznajem, bole takve stvari, a vjerujem da isto misle i oni koji su glasali za nas i koji to žele promijeniti. Ono što dodatno boli je da 900 osoba s glasačkim pravom nije ni izašlo na izbore u prvom krugu. Njima kao da je potpuno svejedno što će biti s našim Puntom i Starom Baškom.

Molio bih vas da dobro razmislite kome ćete darovati povjerenje za iduće četiri godine. Hoćete li sve dati u ruke jednoj stranci i jednom načinu razmišljanja, ili želite budne kontrolore i vlast koja će raditi samo, isključivo i jedino za dobrobit Punta i Stare Baške? Promjene su dobre i vode naprijed. Promjene su nužne. Sada je trenutak da birate promjenu, sljedeća prilika će doći tek za nekoliko godina. Želite li preuzeti odgovornost za nova zaduživanja, za nove rasprodaje zemljišta i, samim tim, odgovornost za to da svojoj djeci već sada uništavate budućnost?

Ako niste svjesni, vi u nedjelju odlučujete o tome. A ja sam vam na raspolaganju da sve to promijenim za dobrobit vaše, svoje i neke buduće djece. Zato vas molim da u nedjelju izađete na izbore i date priliku budućnosti.

vaš Daniel Strčić, načelnik za budućnost Punta i Stare Baške

error: Content is protected !!