FOTO/VIDEO Krk je dobio novi Ninja Warrior poligon, izgleda sjajno

U uređenje i opremanje igrališta ukupno je uloženo 100.000,00 eura, s time da je 50 posto bespovratnih sredstava, posredstvom LAG-a Kvarnerski otoci, osigurala Agencija za plaćanja u poljoprivredi ruralnom razvoju i ribarstvu

Grad Krk bogatiji je za novo dječje igralište, odnosno vježbalište koje uz djecu mogu koristiti i odrasli.

Riječ je o vježbalištu smještenom u park-šumi Dražica u Krku, uređenog kao Ninja Warrior poligon za sve generacije. Poligon je koncipiran kao kružno vježbalište idealno za ljubitelje parkoura, ali i ostalih sportaša, kao i igru mališana.

Riječ je o zanimljivom poligonu, inspiriranom popularnim japanskim sportsko-zabavnim serijalom Ninja ratnici, koji otočanima, ali i turistima nudi nove rekreacijske izazove, u smislu testiranja kondicije i snage. Svi korisnici poligona moći će prije nego li ga krenu savladavati skenirati QR kod te tako svoje vrijeme prolaska usporediti s evidentiranim vremenima ostalih korisnika. Također, na internetskim stranicama Centra aktivnosti Krk, uz ostale sadržaje, bit će dostupne i video upute, odnosno pravila za prolazak poligona.

Kružni Ninja Warrior poligon, od starta do cilja, čini 11 prepreka (koje se mogu koristiti i individualno), s time da svaka prepreka testira različite aspekte snage, okretnosti i ravnoteže korisnika. Poligon je podijeljen u dvije cjeline od kojih prva testira snagu i ravnotežu, a druga snagu i okretnost. Prilikom dolaska na poligon, svakako je poželjno sa sobom ponijeti tenisice, mali ručnik, bočicu vode te pametni telefon ili neki drugi uređaj radi skeniranja QR koda radi evidentiranja vlastitog rezultata.

Službeno otvorenje ovog vježbališta, najavljeno je za mjesec rujan.

U uređenje i opremanje igrališta ukupno je uloženo 100.000,00 eura, s time da je 50 posto bespovratnih sredstava, posredstvom Lokalne akcijske grupe Kvarnerski otoci, osigurala Agencija za plaćanja u poljoprivredi ruralnom razvoju i ribarstvu. Preostali iznos zatvarat će se sredstvima Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, budući da je putem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini za dogradnju i rekonstrukciju Centra aktivnosti Krk, u sklopu kojeg je lociran i Ninja Warrior poligon, dobivena potpora vrijedna gotovo 80.000,00 eura.

 

error: Content is protected !!