FOTO/VIDEO Humanitarni ispraćaj stare godine i podnevno kupanje u Klimnu okupilo 13 hrabrih kupača

Sve je bilo kao i prethodnih godina besplatno te su posjetitelji mogli sami po svojoj želji dati dobrovoljan prilog/donaciju za pomoć pri liječenju Tea iz Klimna i Gabrijela iz Šila

Osim zimskog kupanja na Badnjak u Krku i novopečenog silvestarskog kupanja u Malinskoj, tradicija ispraćaja stare godine plivanjem u moru već se duži niz godina njeguje i u Klimnu – i to uvijek s humanitarnim predznakom. Ove godine ono se održalo bez puno najave, ali s ništa manje entuzijazma no inače.

“Ove godine se nismo oglašavali i javno objavili poziv jer smo bili zabrinuti zbog mjera da ne bi došlo previše ljudi. U Klimnu se od 2015. organizira humanitarni ispraćaj stare godine i podnevno kupanje. Ove godine se okupalo 13 kupača, 11 muškaraca i 2 žene”, kaže nam Iva Lončarić Tićak.

“Za dobru atmosferu su se pobrinuli Trio Bajs. U ponudi smo imali maneštru, gulaš, kapuz i kobasice, frite i razne slastice, kuhano vino i rum punch. Sve je bilo kao i prethodnih godina besplatno te su posjetitelji mogli sami po svojoj želji dati dobrovoljan prilog/donaciju za pomoć pri liječenju Tea iz Klimna i Gabrijela iz Šila”, kaže Iva.

Odlična zabava, zdrave zimske morske aktivnosti i humanitarni cilj – nema boljeg od takvog ispraćaja stare godine!

Foto/video: Iva Lončarić Tićak

dav

dav

dav

error: Content is protected !!