U PGŽ-u 17 novooboljelih, na Krku samo 1

Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su preminule četiri necijepljene osobe od COVID-19 bolesti, tri s prebivalištem u PGŽ-u te jedna iz Istarske županije

U PGŽ-u je 17 novooboljelih osoba, a 258 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva danas smanjio za 242 osobe pa isti iznosi 3462. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 824 uzoraka briseva, što čini udio od 2.06% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 11 novooboljelih osoba, četiri iz crikveničko-vinodolske regije te po jedna s liburnijskog područja i s otoka Krka. Najveći broj novooboljelih osoba, njih deset, pripadaju skupini radno aktivne populacije, pet mlađim dobnim skupinama te dvije populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas za tri pacijenta veći od jučerašnjeg i iznosi 97. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi 13 pacijenata, jedan više u odnosu na jučer.

Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su preminule četiri necijepljene osobe od COVID-19 bolesti, tri s prebivalištem u PGŽ-u te jedna iz Istarske županije. Tako je ukupan broj umrlih osoba tijekom 4. epidemijskog vala u PGŽ-u narastao na 259, od čega su njih 60 bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog današnjeg pada broja aktivnih slučajeva, te rasta broja hospitaliziranih osoba danas manjem porastu u odnosu na jučer te iznosi 2.80%.

error: Content is protected !!