64. Ljetne priredbe: Večeras komedija Zov divljine, Gradsko kazalište Scena Gorica

Ova priča o četiri posve različite žene posveta je ženama svih generacija. U ritualnom povratku svojim prirodama one dolaze do snažnih i emancipatorskih spoznaja: da mogu biti što god žele i kakve god žele te da mogu i smiju osjećati bilo koju emociju.

Dramski program 64. Ljetnih priredbi nastavlja se danas, u ponedjeljak, 13. srpnja 2020. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, i to komedijom Zov divljine Gradskog kazališta Scena Gorica. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kn.

Ova hvaljena predstava prati četiri žene koje odlaze na izlet daleko od civilizacije, u šumu. I dok ih šuma polako uzima pod svoje, one zaboravljaju na svoje društvene inhibicije i otvaraju se jedna pred drugom. Na kušnju, stoga, dolaze njihova dugogodišnja prijateljstva i veze s muškarcima što su ih ostavile u civilizaciji, a dok ih divljina zove muklim urlicima, one spoznaju da su, unatoč trenju koje narušava njihove odnose, uistinu jedna drugoj najveća potpora. Kada se razbiju kukuljice u koje su se tako toplo učahurile, nastupa njihova istinska divlja priroda. A iako ne trče s vukovima, uspijevaju otkriti svoju veliku snagu koja je jača od svih životnih nedaća kojima obiluje svakodnevica. I pritom se vraški dobro zabavljaju.

Ova priča o četiri posve različite žene posveta je ženama svih generacija. U ritualnom povratku svojim prirodama one dolaze do snažnih i emancipatorskih spoznaja: da mogu biti što god žele i kakve god žele te da mogu i smiju osjećati bilo koju emociju. Iako se ovdje radi o komediji, Zov divljine ipak se u najznačajnijem dijelu bavi samoćom, ali i poziva na okršaj sa svim tradicionalnim i stereotipnim poimanjem ženstvenosti. Granice često treba srušiti kako bismo naučili više o sebi, a Zov divljine pokazuje kako je i mala iskra dovoljna da rasplamsamo divlji plamen promjene.

Tekst za Zov divljine napisala je Kristina Kegljen, dok režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger, scenografiju Irena Kraljić, kostimografiju Tea Bašić Erceg, oblikovanje svjetla Vesna Kolarec, a glazbu Ivan Končić. U predstavi glume: Ines Bojanić, Hana Hegedušić, Nina Kaić Madić i Jasna Palić Picukarić.

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice za kazališne predstave kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Publici se preporučuje nošenje zaštitnih maski uz obvezno poštivanje socijalne distance, i napomenu kako će se gledalište otvarati čak 45 minuta prije početka programa.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

error: Content is protected !!