FOTO/VIDEO Bili smo na snimanju spota “Zavičaju, tebi”: Ana Katarina Frankopan i Petar Zrinski na Košljunu izrekli “sudbonosno da”

Mia Negovetić odlično se snašla u ulozi Ane Katarine Frankopan, a u stopu je prati jednako dojmljiv mladi glumac Petar Baljak kao Petar Zrinski.

Prelijepe haljine, knezovi, vitezovi, dvorjani i dvorske dame – Košljun se ovoga vikenda teleportirao u slavnu frankopansku prošlost zahvaljujući najvećem kulturnom projektu Primorsko-goranske županije, Putovima Frankopana, u sklopu kojega su upravo na ovom poznatom puntarskom otočiću snimljeni kadrovi za glazbeni videospot svečane županijske pjesme „Zavičaju, tebi“.

Na projektu su redom radili vrsni stručnjaci u svojim poljima: Elvis Stanić zaslužan je za sjajnu glazbenu obradu pjesme, Juraj Zigman potpisuje prekrasne, Frankopanima motivirane kostime, Mia Negovetić odlično se snašla u ulozi Ane Katarine Frankopan, a u stopu je prati jednako dojmljiv mladi glumac Petar Baljak kao Petar Zrinski. Kako to izgleda kada se na setu nađe 40-ak kostimiranih statista iz srednjovjekovnih udruga posvećenih Frankopanima – ljudi koji istinski žive za očuvanje ovog slavnog dijela povijesti – imali smo se priliku i osobno uvjeriti. Redateljska i produkcijska palica pripala je mladim kreativcima iz Kastva, Lumiere produkciji koju čine redatelj Artem Dushkin i snimatelj Mateo Jurčić, uz vrijednu pomoć asistentice Mare Prpić. Nimalo lak zadatak, uzimajući u obzir broj statista, teške kostime, visoke temperature i snimanje koje se proteže na čitav dan. No, rezultat je fantastičan, a ovaj je talentirani trojac doista uspio vratiti vrijeme i oživjeti slavnu povijest ovoga kraja.

Materijal za spot sniman je posljednjih dana i na lokacijama Kaštela Drivenik, Staroga grada Ledenice, Kaštela u Krku, Dvorca Stara Sušica, Manastira Gomirje i Dvorca Severin na Kupi, a kako je bilo ove nedjelje na snimanju na Košljunu, ali i na posljednjoj lokaciji u dvorcu u Kraljevici, provjerite u našoj foto galeriji i video prilogu.

Snimanje Spota Za Pjesmu Zavičaju, Tebi

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!