Predsjednik Republike sastao se s izaslanstvom općine Malinska-Dubašnica zbog Haludova

Haludovo već više od 20 godina stoji razrušeno i napušteno te predstavlja sanitarnu, komunalnu i sigurnosnu ugrozu

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je sastanak s izaslanstvom općine Malinska-Dubašnica u čijem su sastavu bili načelnik Općine Robert Anton Kraljić, predsjednica Općinskog Vijeća Mirjana Maršić, potpredsjednik Općinskog Vijeća Zdenko Cerović i općinski pravni savjetnik Đorđe Perković.

Predstavnici općine Malinska-Dubašnica zatražili su sastanak s predsjednikom Republike kako bi ga informirali o stanju u hotelskom naselju Haludovo, koje već više od 20 godina stoji razrušeno i napušteno te, kako su upozorili, predstavlja sanitarnu, komunalnu i sigurnosnu ugrozu. Haludovo ima privatnog vlasnika, ali do danas nije pokrenuta njegova obnova i izgradnja iako je općina donijela detaljni plan uređena (DPU) koji je na snazi od 2006. godine i, tvrde predstavnici općine, osigurala sve potrebne preduvjete za početak gradnje.

Načelnik Općine Malinska – Dubašnica i njegovi suradnici informirali su predsjednika Milanovića o tijeku privatizacije Haludova, kao i o svim dosadašnjim aktivnostima koje su poduzeli kako bi počela obnova i gradnja, te mu uručili pregled dokumentacije. Obavijestili su ga, osim toga, o inicijativi općine o ukidanju detaljnog plana uređenja Haludova u predstojećim izmjenama Prostornog plana ako se ne pokrene gradnja. Od Predsjednika Republike zatražili su pomoć kako bi se konačno počelo rješavati pitanje hotelskog naselja Haludovo.

error: Content is protected !!