FOTO U Krku održan već tradicionalni vjeronaučni kamp

“Rad u kampu započeo je u ponedjeljak 21. lipnja, a završio 13. srpnja. U 17 radnih dana djeca su imala priliku više puta doći u Oazu. U tom razdoblju bilo je ukupno 388 dolazaka”

Već 25 godina u suradnji sa župom Krk svakog se ljeta organizira vjeronaučni kamp za djecu osnovne škole u Krku.

Radi se o kampu izgrađenom na župnom dobru i posvećenom Kraljici mira. U kampu postoje svi potrebni prostori za ugodan boravak (pa i noćenje), za molitvu, svetu misu, ali i rekreaciju i sportske aktivnosti.

“Zbog dobro znanih okolnosti  u Oazi ove godine nije bilo višednevnog boravka pojedinih grupa s noćenjem, nego se  ljetni rad odvijao samo tijekom dana. Pred kraj školske godine roditelji djece od 1. do 8. razreda bili su obaviješteni o organiziranju vjeronaučnog kampa, te su po prvi puta prijave bile on line. Rad u kampu započeo je u ponedjeljak 21. lipnja, a završio 13. srpnja. U 17 radnih dana djeca su imala priliku više puta doći u Oazu. U tom razdoblju bilo je ukupno 388 dolazaka”, pojašnjava vjeroučiteljica Vesna.

“Gradili smo zajedništvo u igri, poučnim i zabavnim susretima, molitvi i sakramentima. Zanimljive kateheze i motivacijske igre nizale su se iz dana u dan i pomagale otkrivati Božju blizinu u okruženju u kojem smo se nalazili. O djeci su brinule vjeroučiteljice Vesna i Mirjana, te župnik Anton. U pojedinim se grupama pridružila i vjeroučiteljica Ivanka koja radi u područnoj školi u Vrhu. Da bi se u Oazi mogle odvijati sve ove aktivnosti bile su tu i kuharice koje su pripremile puno ukusnih obroka te mlade volonterke Tara, Mirjam, Katarina i Marica, koje su nesebično dale svoje vrijeme pomažući u svemu što je bilo potrebno”, kaže vjeroučiteljica Vesna i dodaje:

“Zahvalni za vrijeme koje nam je bilo darovano (ni jedan dan nije padala kiša) zaključili smo i ovogodišnje ljetovanje u Oazi u želji za ponovnim susretom”.

error: Content is protected !!