FOTO Preko 1000 munja u 20 minuta: Jako grmljavinsko nevrijeme pogodilo Kvarner, evo kako je izgledalo s Krka

Prema podacima Istrameta, u samo 20 minuta zabilježeno je više od 1000 munja, a tijekom cijele večeri taj se broj popeo na više od 2000

Dok je riječko zaleđe i Gorski kotar u srijedu u večernjim satima dobilo prvi ovogodišnji snježni pokrivač, područje otoka Krka, Cresa, Lošinja i Kvarnera pogodilo je jako grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom.

Prema podacima Istrameta, u samo 20 minuta zabilježeno je više od 1000 munja, a tijekom cijele večeri taj se broj popeo na više od 2000. Zbog udara groma na području Kvarnera i Istre mjestimično je dolazilo i do nestanka električne energije, no prema trenutnim informacijama značajnijih problema ipak nije bilo.

Oblake bi tijekom današnjeg dana trebala rastjerati bura, i to olujna. Zbog olujnog vjetra s udarima i do 140 km/h, Državni hidrometeorološki savez izdao je upozorenje najvišeg, crvenog stupnja za područje Kvarnera i Kvarnerića te Velebitskog kanala. Narančasto upozorenje zbog potencijalno opasnog vjetra izdano je i za područje otoka Krka.

Sinoćnja svjetlosna predstava bila je međutim pravi spektakl za ljubitelje ovakvog tipa vremena i fotografe, koji su dobili priliku zabilježiti neke izuzetno atraktivne prizore.

Foto galeriju našeg fotoreportera donosimo u nastavku, evo kako je grmljavinsko nevrijeme izgledalo gledano iz Malinske prema Rijeci.

error: Content is protected !!