FOTO Picigin Fest u Baški i ove godine očarao publiku

Nakon dva kruga napetog natjecanja pobjedu je odnijela lokalna ekipa Genijalni udovi, a titulu najboljeg igrača odnio je Miheal Korpar, član medulinske ekipe Twingo

U subotu je na popularnoj bašćanskoj Veloj plaži održano 12. izdanje Picigin Festa Baška. Picigin Fest Baška je i ove godine obilježio velik interes natjecatelja, a prijavilo se čak 15 ekipa. Natjecatelji su stizali s cijelog Kvarnera, a jedna ekipa doputovala je iz Italije pa je tako ovogodišnje izdanje dobilo i međunarodni karakter.

Natjecatelji su se borili da pokažu svoje vještine te očaraju stručni žiri i brojnu publiku. Picigin zahtijeva od igrača izgrađenu tehniku udarca rukama, naročit refleks i odraz, maštovitost poteza, brzinu, akrobatski skok na sve strane, osjećaj prostora i preciznost. Nakon dva kruga napetog natjecanja pobjedu je odnijela lokalna ekipa Genijalni udovi, a titulu najboljeg igrača odnio je Miheal Korpar, član medulinske ekipe Twingo.

„Izuzetno nam je drago da svake godine imamo sve više natjecatelja te da Picigin Fest Baška postaje prepoznatljivo događanje i izvan otoka Krka. Baška je savršena destinacija za ovakvo natjecanje, a spoj ljeta, mora, sporta i zabave dobitna je kombinacija što potvrđuju i brojni sudionici i gledatelji“, izjavili su organizatori iz Sportskog društva Vihor.

Brojne ekipe vraćaju se u Bašku iz godine u godinu. „Ovo nam je već treći put da se natječemo na Picigin Festu. Svake godine ekipe su sve bolje, a natjecanje napetije. Vratit ćemo se sigurno i dogodine jer je atmosfera odlična. Skupljamo majice od svake godine i ne mislimo stati“, rekao je jedan od finalista jučerašnjeg natjecanja.

Ovogodišnji vizual radila je Hana Tintor, ilustratorica, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova koja je diplomirala vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu, a zatim i ilustraciju u Cambridge School of Art.

Odličnu atmosferu osigurao je poznati zagrebački DJ i producent Sonic Sandro, idejni začetni projekta Glazbena kuhinja. Najbolje ekipe i igrači osvojili su vrijedne nagrade koje su osigurali brojni lokalni partneri, a slavlje se nastavilo do kasno u noć.

Picigin Fest Baška organizira Sportsko društvo Vihor uz podršku Turističke zajednice Baška, Hotela Dobrovit i brojnih sponzora, a održava se već 12 godina na Veloj plaži. Picigin je hrvatski amaterski sport koji se igra loptom na pješčanoj plaži, u plićaku. Igraju ga ljudi svih životnih dobi te je zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Više informacija o nadolazećim natjecanjima možete pronaći na službenoj Facebook i Instagram stranici Picigin Festa Baška.

error: Content is protected !!