15 stranaca uhvaćeno u opasnom glisiranju uz obalu

U prekršajima je zatečeno pet državljana Njemačke, tri državljana Austrije, po dva državljana Slovenije i Mađarske te po jedan Italije, Velike Britanije, Švedske i Hrvatske

Proteklog tjedna, od 24. srpnja do danas, policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka pojačano su provodili nadzor na moru u cilju ostvarivanja veće sigurnosti kako nautičara, tako i plivača te svih ostalih sudionika u moru.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika pomorska policija novčano je sankcionirala 16 stranih državljana.

Spomenuti nautičari su zatečeni u počinjenju prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u akvatoriju otoka Cresa, Krka te u jednom slučaju na području Crikvenice.

U prekršajima je zatečeno pet državljana Njemačke, tri državljana Austrije, po dva državljana Slovenije i Mađarske te po jedan Italije, Velike Britanije, Švedske i Hrvatske. Svi navedeni prekršitelji su novčano kažnjeni prema odredbama Pomorskog zakonika.

Pozivamo i ovim putem nautičare i ostale sudionike na moru na pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih  propisa bitnih za sigurnost na moru.

Podsjećamo, nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara, kupačima je dozvoljeno plivanje  do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže, a ronioci na propisan način moraju označiti mjesto zarona.

error: Content is protected !!