FOTO Održan prvi Camino Krk Story vikend, u tijeku prijave za drugu dionicu

Ukoliko se niste uspijeli pridružiti hodočasnicima na prvome vikendu, još se možete prijaviti za drugi Camino Krk Story vikend, koji je na rasporedu od 20. do 22. svibnja

Protekloga vikenda u gradu Krku održan je prvi trodnevni Camino Krk Story – besplatni vikend program organiziran pod stručnim vodstvom, koji uključuje i tematska predavanja, okrepu i organizirani prijevoz.

Prva predavačica Camino Krk Story vikenda bila je novinarka, urednica i suvlasnica portala Turističke priče, Mirjam Jukić, koja je održala predavanje “Camino – put koji se ne može opisati” o svome 779 kilometara dugom pohodu na Camino Francés. Uslijedilo je i predavanje “Camino Krk: skrivenim stazama Zlatnog otoka”, Martine Frka Milotić, novinarke i autorice te urednice krčkog news portala Bodulija.net.

Prva vođena dionica započela je okupljanjem na Veloj placi, uz podijelu hodočasničkih putovnica i Camino Krk karte. Uvodno predstavljanje Camino Krk rute ispred TZG Krka održala je Ivana Kovačić, a vodiči Petar Tomašić, Nikola Radovčić i Danijela Martić osigurali su da prvi Camino Krk Story vikend bude edukativno, zabavno i sigurno iskustvo za sve sudionike.

Nakon obilaska Frankopanskog kaštela, katedrale i dvojne crkva sv. Kvirina i sv. Margarete, obilaskom stare gradske jezgre, ruta se nastavila zapadnim dijelom grada i krčkim maslinicima u smjeru naslja Vrh. Relacija duga 23 kilometara završena je okrepom u konobi Pud Brest u Milohnićima i organiziranim prijevozom u grad Krk.

Nakon zasluženog odmora, Camino Krk Story nastavio se u nedjelju, duž trase duge 23 kilometara. Druga vođena dionica počela je iz naselja Brzac, nastavila se do Glavotoka te, šumotivim predjelom Šotoventa, do Dubašnice.

Ukoliko se niste uspijeli pridružiti hodočasnicima na prvome vikendu, još se možete prijaviti za drugi Camino Krk Story vikend, koji je na rasporedu od 20. do 22. svibnja. Link za prijavu je OVDJE.

DRUGI VIKEND 20. – 22.5.2022.
Općine Malinska – Dubašnica / Omišalj / Dobrinj

20.5. PETAK

Hotel Malin (restoran Royal)
17:00 Pozdravni govor Daniel Manzoni, TZO Malinska-Dubašnica i Andrea Orlić Čutul, TZO Omišalj
17:15 Predavanje: Camino Krk: skrivenim stazama Zlatnog otoka, Martina Frka
18:00 Predavanje: Sakralno-kulturna baština Dubašnice – od srednjeg vijeka do danas, Tomislav Galović

21.5. SUBOTA (19 kilometara)

Treća dionica Malinska – Omišalj
09:00 Okupljanje u centru Malinske, ispred crkve sv. Nikole (hodočasničke putovnice bit će podijeljene prilikom okupljanja)
Po dolasku u Omišalj okrepa (konoba Ulikva na placi u Omišlju)
18:00 Polazak autobusa iz Omišlja (autobusna stanica) za Malinsku

22.5. NEDJELJA
Četvrta dionica Omišalj – Čižići (21 kilometar)
09:00 Polazak autobusa iz Malinske u Omišalj (autobusni kolodvor Malinska)
09:30 Vođena četvrta dionica Omišalj – Čižići
Po dolasku u Čižiće okrepa (konoba Mala sten)
18:00 Polazak autobusa iz Čižića (ispred konobe Mala sten) za Malinsku

Vodiči / pratitelji:
Petar Tomašić i pratnja Danijela Martić

Sudjelovanje u edukativnim programima i organiziranom obilasku rute je besplatno, a svi detalji dostupni su OVDJE.

Dio atmosfere s prvog Camino Krk Story vikenda donosimo na fotografijama:

 

error: Content is protected !!