Luca Mrakovčić Wernoth u finalu grupe na Ligi za mlade u Veneciji

Našim natjecateljima je ovo ogromno iskustvo sa svjetske karate scene. Bravo za svih jer su svaku borbu odradili maksimalno do zadnje sekunde

Na Karate Youth League u Veneciji, među preko 4000 natjecatelja iz 80 zemalja, nastupilo je i četvero krčkih karatista.

Najbolje je prošao Luca Mrakovčić Wernoth koji je kroz tri pobjede došao do finala svoje grupe. U prvoj borbi Luca nadvladava protivnika iz Ukrajine rezultatom 7 – 5. U drugom kolu nalazi se sa predstavnikom Italije gdje taktički zatvara borbu rezultatom 8 – 4. U trećem kolu Luca sa rezultatom 5 – 1 protiv drugog predstavnika Ukrajine uspijeva ući u finale grupe. U finalu grupe Luca sjajno odrađuje borbu i svojim udarcima uspijeva doći do protivnika, međutim protivnik je u svakoj situaciji bio malo brži i prvi postiže bod te pobjeda rezultatom 5 – 0 ide u korist predstavnika Poljske, koji je izborio četvrtfinale. Nažalost, pritom gubi i ne povlači Lucu u borbe za repasaž.

Ira Šekuljica svoj nastup je otvorila protiv predstavnice Portugala, koju je pobjedila rezultatom 5 – 2. U drugoj borbi ne dozvoljava predstavnici Kosova da dođe do boda i pobjeđuje rezultatom 3 – 0. U trećoj borbi Ira je zaustavljena od predstavnice Srbije napetim rezultatom 6 – 4 i ne dobiva priliku nastavka natjecanja.

U teškim prvim borbama zaustavljeni su Nadia Ibrahimović od predstavnice Ukrajine rezultatom 13 – 4 i Matija Božić od predstavnika Bugarske rezultatom 5 – 0.

Našim natjecateljima je ovo ogromno iskustvo sa svjetske karate scene. Bravo za svih jer su svaku borbu odradili maksimalno do zadnje sekunde. Karate klub Krk Croatia sada se okreće organizaciji 2. kola Lige otoka Krka u Katama, 18. prosinca u dvorani OŠ Krk s početkom u 17h i pripremi za polaganje koje je na redu nakon nove godine.

 

error: Content is protected !!