FOTO Fotografije smrskanog automobila iz Stare Baške najpotresniji su podsjetnik – oprezno na cestama

Napotresniji podsjetnik na pridržavanje propisa i maksimalan oprez upravo su fotografije JVP-a Grada Krka sa mjesta sinoćnje tragedije, koje zorno svjedoče o posljedicama koje može izazvati i najmanja pogreška za volanom

Dva nepovratno izgubljena mlada života, jedna teško ozlijeđena djevojka, provalija duboka 80 metara i teško izvlačenje stradalih mladića koje je trajalo satima – tragedija kod Stare Baške koja je sinoć potresla čitav Kvarner najpotresniji je podsjetnik na nužnost maksimalnog opreza na prometnicama.

“Na mjestu prometne nesreće obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je osobno vozilo marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka po izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, prešlo na suprotnu stranu kolnika, izletjelo izvan ruba kolnika i sletjelo u provaliju dubine između 60 i 70 metara. U navedenom vozilu nalazila su se spomenuta dvojica mladića, koji su
smrtno stradali na mjestu prometne nesreće i djevojka koja je radi pružanja liječničke pomoći prevezena uKBC Rijeka, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede”, izvijestila je policija.

Prema podacima PU Primorsko-goranske, samo tijekom proteklog vikenda na prometnicama diljem županije  dogodilo se 26 prometnih nesreća, a pet je osoba ozlijeđeno. Istovremeno je zabilježeno 217 prometnih prekršaja: 115 prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te 68 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 217 km/h 2. travnja kod vijadukta Severinske Drage, dok je dan kasnije na području grada Krka policija zaustavila 24-godišnjaka za volanom Audija, kojemu je pritom izmjerena koncentracija alkohola od 2,67 g/kg.

Svi vozači sankcionirani su  sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, no najteži podsjetnik na pridržavanje propisa i maksimalan oprez upravo su fotografije JVP-a Grada Krka sa mjesta sinoćnje tragedije, koje zorno svjedoče o posljedicama koje može izazvati svaka, pa i najmanja pogreška za volanom.

Foto: JVP Grada Krka

 

error: Content is protected !!