Food Truck Festival Krk: Pažanin i Tomljanović stvaraju rapsodiju krčkih okusa

Na Food Truck Festivalu parkirat će Capra Istrian street food truck, Mediterranean House, Picnic Mingle&Fun, a kužinavat će i poznati chef  

U gradu Krku se užurbano pripremaju čak dva festivala, Food Truck Festival, koji počinje 15. lipnja, a dva dana kasnije i Krk Music Fest. Glazbeni festival održava se u povodu Svjetskog dana glazbe i svima koji borave u Krku tih dana će besplatno omogućiti uživanje u dobroj glazbi i plesu. S druge strane, Food Truck Festival će se pobrinuti da svi uživaju u originalnoj ponudi street fooda, čiju će pripremu nadzirati i poznati hrvatski chefovi Ivan Pažanin i Damir Tomljanović.

U Krku je zamišljena ponuda na truckovima, koja uključuje Capra Istrian street food, inspiriranu istarskom kuhinjom, potom Mediterranean House, iza koje stoji Ivan Pažanin, a koji će predstaviti street food i mediteransku kuhinju. Picnic Mingle&Fun će donijeti ukusne zalogaje s dalmatinskim okusima, a na trucku koji predviđa Kužinavanje s Damirom Tomljanovićem će se uživati u bogatoj ponudi raznovrsnih specijaliteta. Za slatko će se pobrinuti Di Mare.

– Drago mi je da ću se sa svojim truckom pridružiti Food Truck karavani na Krku. Za posjetitelje pripremamo street food klasike, za koje ćemo koristiti lokalne autohtone namirnice. Verujem da će svi oni koji nas posjete tijekom osam dana trajanja festivala pronaći nešto za sebe i uživati u ukusnim zalogajima koje ćemo pripremati za njih – istaknuo je poznati chef Damir Tomljanović i pozvao sve da dođu, zabave se i uživaju u gastro delicijama u Krku od 15. do 22. lipnja.

Što je točno u ponudi?

CAPRA ISTRIAN STREET FOOD

Iza brenda Capra Istrian street food je mlada ekipa iz Istre, koji su odlučili spojiti svoje dvije najveće strasti, ljubav prema tradicionalnoj kuhinji i ljubav prema putovanjima i tako kreirali uspješnu gurmansku priču na kotačima.

Njihova ponuda uključuje ukusne zalogaje istarskih živopisnih imena, a neki od njih su Boškarin, Veli Jože ili Žgvacet.

MEDITERRANEAN HOUSE BY IVAN PAŽANIN

Truck s mediteranskom kuhinjom dolazi s potpisom već svima dobro poznatog chefa, Ivana Pažanina. U svojim jelima kombinira mediteranske namirnice, kojima daje moderan twist.

Iz svoje ponude izdvajaju Chefs burger i Fish Burger.

PICNIC MINGLE & FUN

Picnic ekipa se pridružuje iz Zadra, a sa sobom donose puno ukusnih recepata, kojima oduševljavaju publiku diljem Hrvatske. Na brojnim festivalima su se istaknuli s jelima Blackie i Sweet Potato Truffle Padano.

DI MARE

Svi ljubitelji slatkog će posebno uživati s ekipom Di Mare. Di Mare Desserts štandovi su već godinama jedno od omiljenih mjesta brojnim Riječanima, Opatijcima i svima iz regije, kad su u pitanju slatki zalogaji, pa nema razloga da to ne postanu i posjetiteljima u Krku.

KUŽINAVANJE S DAMIROM TOMLJANOVIĆEM & COOKING SHOW

Damir Tomljanović je renomirani chef, s dugogodišnjim iskustvom u brojnim vrhunskim restoranima, predavač, član žirija popularne emisije Masterchef i godina je neizostavan na hrvatskoj gastro sceni.

Na festivalu će Tomljanović pripremati street food klasike i, pritom, koristiti lokalne autohtone namirnice, a 15. i 16. lipnja će imati i svoj cooking show u Krku.

error: Content is protected !!