Festival kvarnerskih vina Vino s okusom soli 2021.

U petak  će se održati vinska radionica „Autohtone vinske sorte Kvarnera“ na kojoj će se predstaviti bogatstvo kvarnerskih autohtonih sorti koju će moderirati vrbnički agronom i predsjednik Udruženja Vina Kvarnera Ivica Dobrinčić, poznat i kao „vinski Indiana Jones“

U sklopu održavanja 55. Ribarskog tjedna, na crikveničkom glavnom trgu Stjepana Radića (kod murve) će se održati „Festival kvarnerskih vina Vino s okusom soli 2021.“ u organizaciji Udruga Žlahtina, AHA, Quarner Quality i Zadruge vinara Kvarner Wines od četvrtka 2.9. do subote 4.9.2021. godine od 13:00 do 22:00 sata. Na festivalu će biti moguće po promotivnim cijenama kušati više od 40 autohtonih kvarnerskih vina među kojima su najzastupljenije vinske sorte žlahtina, belica, jarbola, trojišćina i sansigot.

Vinarije koje će predstaviti dio svog asortimana su članice Udruženja Kvarner Wines: OPG Ružić – Zvoneća (Matulji), OPG Plovanić vina – Kastav, Grand Village Estate Winery – Selce, Vinska kuća Pavlomir – Novi Vinodolski, s Vrbnika – Estate Winery Katunar, Gospoja, OPG Kuća vina Ivan Katunar, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Ugostiteljstvo i trgovina Nada i s Paga Boškinac.

Vinska regija Kvarner obuhvaća vinogorja Opatija – Rijeka – Vinodol, Krk, Cres – Lošinj, Rab i Pag. Pod vinovom lozom se nalazi nešto više od 200 Ha i proizvodi 2 milijuna litara vina godišnje. Ujedno je regija Kvarner treća po količini proizvodnje pjenušaca u Hrvatskoj s preko 50.000 butelja pjenušca. Najmlađa vinarija udruženja je Grand Village Estate Winery iz Selca koja je jedina članica s područja Grada Crikvenice i može se pohvaliti vinom autohtonih sorti s Kvarnera žlahtinom, trojišćinom i sansigotom.

U petak u 18:00 sati će se pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice održati vinska radionica „Autohtone vinske sorte Kvarnera“ na kojoj će se predstaviti bogatstvo kvarnerskih autohtonih sorti (prijave u TZG Crikvenice) koju će moderirati vrbnički agronom i predsjednik Udruženja Vina Kvarnera Ivica Dobrinčić, kojeg su novinari prozvali „vinski Indiana Jones“.

Pokrovitelji ovog promotivnog specijaliziranog festivala su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Primorsko – goranska županija, Grad Crikvenica, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, HGK komora Rijeka, HOK PGŽ, Jamnica, Eko murvica, Curo distribucija i Tunar beach&bar&bistro.

error: Content is protected !!