Dvoje novozaraženih danas na Krku, evo i koliki je postotak cijepljenih među oboljelima u 4. valu

Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru- KBC-a Rijeka nije bilo preminulih osoba

U PGŽ-u je danas 41 novooboljela osoba, a 55 je osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ se tako i danas smanjio za 16 osoba te iznosi 660.

25 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 10 iz Crikveničko- vinodolskog područja, te po 2 su iz Liburnije, GK i sa otoka Krka. Slična situacija na Krku je bila i jučer, kada je novozaraženih na otoku bilo 5.

24 novooboljele osobe pripadaju radnoj populaciji, 13 mlađim dobnim skupinama, a 4 je osoba starijih od 65 godina. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1215 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas sličan jučerašnjem te iznosi 3.37%.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas povećan u odnosu na jučer za 1 pacijenta i iznosi 28. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 8 pacijenata što je također jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru- KBC-a Rijeka nije bilo preminulih osoba.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva te manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba nešto viši od jučerašnjeg te iznosi 4.24%.

Ukupno je do danas, tijekom 4 vala epidemije COVID-19 bolesti u PGŽ oboljelo 2392 osobe od čega svega 339 osoba odnosno njih 14.17% je bilo cijepljeno. Istovremeno, broj preminulih od COVID-19 bolesti sa prebivalištem u PGŽ je 17 od čega su 4 cijepljene starije osobe sa udruženim kroničnim bolestima.

error: Content is protected !!